AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, 'genel af' konusunda herhangi bir düzenleme üzerinde çalışıp çalışmadıklarına ilişkin soruları yanıtladı. Yazıcı, gündemlerinde genel af ve infaz düzenlemesinin söz konusu olmadığını söyledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı'dan 'genel af' sorusuna net yanıt
Fotoğraf: AA

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ,genel af ve infaz düzenlemesinin gündemlerinde olmadığını söyledi. Yazıcı, "Bir af ya da infaz düzenlemesi söz konusu değil, net" ifadelerini kullandı.

Yazıcı, Diyarbakır’daki basın toplantısında Medyascope'tan Ferit Aslan’ın “genel af ya da infaz düzenlemesi”, “Musa Anter davasındaki zaman aşımı” ve “Tahir Elçi davasında Davutoğlu’nun dinlenmekten vazgeçilmesi” ile ilgili sorularını yanıtladı.

Gündemlerinde genel af ve infaz düzenlemesinin söz konusu olmadığını ifade eden Hayati Yazıcı, Tahir Elçi davasına ilişkin devam eden bir yargılama konusunda konuşmak istemediğini söyledi. Yazıcı, Musa Anter davasının zaman aşımından düşürülmesiyle ilgili ise, "Mahkeme dosyadaki koşullara bağlı karar vermiştir. Koşullar hakkında bilgi sahibi değilim. Doğrudur, yanlıştır diye bir şey demem mümkün değil ama beklentim şu: İnşallah doğru yapmışlardır" dedi.

'EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ KARDEŞLİĞİMİZDİR'

Burada yaptığı konuşmada, hayat pahalılığına ilişkin konuşan Yazıcı, şunları söyledi:

"Her şeyi çözdük demiyoruz ama 20 yıldır el atmadığımız gündem konusu yapmadığımız hizmet alanları kalmadı. Hayat pahalılığının farkındayız. Türkiye’nin hiçbir sorununu kapı arkası bırakmadık, halının dibine terk etmedik. Enflasyon dediğimiz azgın bela ile mücadele için gerekli önlemler alınıyor. Satın alma güçleri düşen vatandaşlarımıza da ek ücret ilavesi ile destek oluyoruz. En büyük zenginliğimiz kardeşliğimizdir. Onu ölçecek hiçbir parasal değer yoktur. Bunu hep zinde tutalım birlikte doğru yolda yürüyelim."

'YARGILAMASI DEVAM EDEN DOSYALAR ÜZERİNDE KONUŞMAKTAN KAÇINIRIM'

Daha sonra soruları yanıtlayan Yazıcı, “genel af yada infaz düzenlemesi”, “Musa Anter davasındaki zaman aşımı” ve “Tahir Elçi davasında Davutoğlu’nun dinlenmekten vazgeçilmesi” ile ilgili sorularını yanıtladı.

Yazıcı, “Bir af ya da infaz düzenlemesi söz konusu değil, net” derken Tahir Elçi davasında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun mahkeme tarafından dinlenmekten vazgeçilmesi ve gösterilen tepkiler için ise şunları söyledi: "Yargılaması devam eden dosyalar üzerinde beni izliyorsanız ve takip ediyorsanız mümkün ölçüde özenle konuşmaktan kaçınırım. Çünkü yargılaması devam eden davalarla ilgili lehte olsun alehte olsun konuşmak yargıyı etkilemek sonucu doğurabilir."

MUSA ANTER DAVASI

Yazıcı, Musa Anter davasının zaman aşımından düşürülmesi ile ilgili soruyu ise şöyle cevapladı: "Sözünü ettiğiniz dosya ile ilgili zaman aşımından düşme kararı verilmesi dosyadaki koşullara bağlıdır. Ben o koşullar hakkında bilgi sahibi değilim. Bu bakımdan doğrudur, yanlıştır bir şey demem mümkün değildir. Ama beklentim şu: İnşallah doğru yapmışlardır. Yargılama bilimlerinin ve yargı erki içinde görev yapan hakim ve savcılarımızın, istisnası olabilir, vicdanlarını bir yana bırakarak şu veya bu saikle karar verdikleri ya da verecekleri kanaatinde hiçbir zaman olmadım. Öyle bir şey olursa bu iş bitmiştir demektir."