AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İYİ Parti lideri Akşener’e yönelik “Gelin hanıma Rize'de güzel bir ders verildi. Dua et ki ileriye gitmeden bir ders verdiler. Daha neler olacak neler” şeklindeki sözleri, AKP Genel Merkezi ve Cumhurbaşkanlığı tarafından gizlendi.

AKP Genel Merkezi ve Cumhurbaşkanlığı, Erdoğan’ın Akşener’i hedef alan sözlerine kesik attı!

HABER MERKEZİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugün partisinin Meclis çatısı altındaki grup konuşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik kullandığı ifadeler, AKP Genel Merkezi ve Cumhurbaşkanlığı tarafından servis edilen içeriklerde gizlendi.

Erdoğan’ın, Rize’de provokasyona maruz kalan Akşener’e yönelik kullandığı, “Gelin hanım Netanyahu’nun yanına koyuyor uzonun ardından da Rize’ye gidiyor. Gelin hanıma gayet güzel ders veriliyor. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler... Eğer ahde vefa olmazsa bu millet affetmez” şeklindeki sözler, AKP Genel Merkezi tarafından hazırlanan “Erdoğan’ın öne çıkan açıklamaları” başlıklı görselde yer almadı.

Akşener’i hedef alan sözler, Cumhurbaşkanlığı’nın sitesinde de yer almadı. Üstelik Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinde, konuşmanın oldukça uzun bir hali kamuoyuna servis edildi.

SOYLU VE YILDIRIM KISMINA DOKUNULMADI

AKP Genel Merkezi’nin ‘konuşma özeti’ görselinde, Erdoğan’ın, suç örgütü lideri Sedat Peker’in hedefindeki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ve Binali Yıldırım’a sahip çıkan sözleri yer aldı.

Aynı şekilde Erdoğan’ın, “CHP Genel Merkezi hırsızların, onları koruyanların işgali altındadır” şeklindeki ifadeleri de özete konuldu. Akşener’i hedef gösteren sözlerin kesildiği özette, toplam 11 başlığa yer verildi.

Cumhurbaşkanlığı’nın sitesinde ise Akşener bölümüyle birlikte, AKP’li Cumhurbaşkanı’nın anamuhalefet partisi CHP’ye yönelik sözleri de makaslandı. Bunlar dışında konuşma metninin, AKP Genel Merkezi’nin özet görselinde yer alan tüm bölümleri içerdiği görüldü.