AKP için ‘çalışan’ müdürü eleştirdiği için sürüldü!

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN m.mertbildircin@gmail.com

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde AKP milletvekilleriyle Antep’teki köyleri gezerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy isteyen Karkamış İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bozkurt’u eleştiren Eğitim İş Nizip Temsilcisi Hasan İnal, sürgün edildi. Sendika Yasası’nın, “Olağanüstü bir durum olmadıkça bir sendika temsilcisi devlet tarafından başka bir yere sürülemez” maddesine karşın İnal, Şırnak Uludere’deki bir ilkokula atandı.

24 Haziran seçimleri öncesi çok sayıda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bürokratı, milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti. İstifa etmeyen bürokratların bir kısmı ise AKP’nin seçim çalışmalarında aktif rol aldı. Aynı süreçte Karkamış İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bozkurt da AKP milletvekilleri ve adaylarla seçim çalışmalarına katıldı.

AKP’li milletvekili adaylarıyla Antep’teki köyleri gezen Bozkurt, sosyal medya hesapları üzerinden de destek mesajları paylaştı. Mesai saatleri içinde köylerde propaganda çalışmalarına katılarak AKP’ye oy istediği için hakkında soruşturma açılan Bozkurt, herhangi bir yaptırımla karşılaşmadı. Eğitim İş Nizip Temsilcisi Hasan İnal, kamudaki görevine karşın bir siyasi parti için seçim çalışmaları yürütmesine tepki göstererek, Bozkurt’u isim vermeden eleştirdi. Bozkurt’un sosyal medya hesabından paylaştığı eleştiri mesajında, “Bir ilçe milli eğitim müdürü koltuğun sorumluluklarını yerine getirmek yerine milletvekili adayları ile köy köy gezip seçip çalışması yapabilir mi? Bu siyasi parti AKP olunca bal gibi yapar” ifadelerini kullandı.

‘Bunun adı fermandır’
Bunun ardından Antep’te görev yaptığı okuldan alınan İnal, Şırnak’ın Uludere ilçesindeki bir okula atandı. Sendika temsilcilerinin 4688 Sayılı Sendika Yasası gereği olağanüstü bir durum olmadıkça sürgün edilemeyeceğinin altını çizen Eğitim İş Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Maksut Balmuk, atamanın kanun dışı olduğunu belirtti. Görev yeri değişikliğinin gerekçesinin, “Hizmet gereği” şeklinde açıklandığına dikkat çeken Balmuk, “Böyle bir sürgün, gerekçesiz yapılamaz. Eğer yapılıyorsa bunun adı fermandır” dedi. Balmuk, İnal hakkında yürütülen tek bir soruşturma dahi olmadığını vurguladı.

akp-icin-calisan-muduru-elestirdigi-icin-suruldu-521030-1.

akp-icin-calisan-muduru-elestirdigi-icin-suruldu-521031-1.

***

‘Kirli zihniyetin ürünüdür’

Eğitim İş’ten konuya ilişkin yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi: “İsim vermeden yapılan, haklı sorular sormak ve haksızlığa isyan etmekten ibaret olan bu kısa paylaşımın, bir eğitimcinin sürgününe yol açması, hırsızın ev sahibinden davacı olduğu günlere geldiğimizi göstermektedir. MEB yetkilisinin köylerde attığı oy isteme turlarını olayın failleri yalanlayamamışken hatta soruşturma dahi geçirmekte iken bunu ortaya çıkartan ya da tepkisini ortaya koyan eğitimciyi cezalandırmak, çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden babayı haberleştiren gazeteciyi gözaltına almakla aynı şeydir. İkisi de aynı kirli ve zalim zihniyetin ürünüdür.”