Bursa Karacabey’de Belediye Başkanı, AKP İlçe Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü bir ortaokuldaki tadilat çalışmalarını birlikte inceledi. Böylece son dönemdeki ‘parti devlet’ örneklerine bir yenisi daha eklendi

AKP İlçe Başkanı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü’nden ortak teftiş!

Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı olan ve Karacabey İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne devrinin tadilat işleri tamamlanan Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulu, ‘yetkililer’ tarafından incelendi.

İncelemeyi Belediye Başkanı Ali Özkan ile AKP İlçe Başkanı Ertem İşcan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ile birlikte gerçekleştirdi. AKP İlçe Başkanı İşcan’ın ne sıfatla incelemeye katıldığı anlaşılamadı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dinginde yaptığı açıklamada, “15 Temmuz sürecinde yurt olarak kullanılan ve Uludağ Eğitim Kültür Vakfına ait olan yurt binası, Karacabey Belediyesi tarafından tadilatı ve onarımı yapılarak okula dönüştürüldü. Başta Karacabey Belediye Başkanımız Ali Özkan olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

AKP DÖNEMİNİN ‘FARKI’: PARTİ DEVLET

Bursa Karacebey’deki inceleme, AKP iktidarının son yıllarında sıklıkla karşılaşılan örneklerden sadece biri. Daha önce de kamu görevlileriyle parti mensuplarının ortak faaliyetleri basına yansımış ve kamuoyunda tartışılmıştı.

Örneğin geçen 15 Haziran’da Aydın'ın Söke ilçesinde görev yapan devlet kurumlarının müdürleri, AKP Söke İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etmişti.

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, şu değerlendirmeyi yapmıştı:

“Bu ziyaret tek adam rejiminin ve parti devletinin fotoğrafı, devlette çürümüşlüğün resmidir. Fotoğraftan ziyaretin sıradan bir nezaket ziyareti olmadığı, iktidar partisinin ilçe başkanlığının muhabbetine mazhar olma ziyareti olduğu anlaşılmaktadır.”

KAYYUM VALİ, TEŞKİLAT TOPLANTISINA BAŞKANLIK ETTİ

7 Mayıs’ta da yine devlet görevlileriyle AKP ilçe teşkilatlarının ‘birleşik’ yapısını gösteren bir başka gelişme yaşanmıştı.

Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selçuk Mızraklı’nın yerine kayyum olarak atanan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AKP teşkilatlarının video konferansla gerçekleştirdiği toplantıya başkanlık etmişti. Toplantı belediyenin resmi Twitter hesabından da ‘normal’ bir durummuş gibi duyurulmuştu.

SAĞLIK VE EĞİTİM MÜDÜRLERİ İL BAŞKANI’NIN ODASINDA

Kayseri’de de AKP İl Başkanı’na kamu görevlileri tarafından yapılan ziyaret de geçtiğimiz günlerde tartışma yaratmıştı.

Kentin SGK İl Müdürü Haci Ali Hasgül, İl Sağlık Müdürü Hasan Ali Benli ve İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekici, birer gün arayla AKP Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’nu parti binasında ziyaret etmişti.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AKP Kayseri İl Başkanlığı sosyal medya hesaplarından da paylaşılan ve “AKP il müdürlerini sorguya mı çekti?” şeklinde yorumlanan ziyaretlere tepki göstermiş ve şu yorumu yapmıştı:

“Bu ziyaretler bir nezaket ziyareti midir? Eğer böyle ise bürokratlarımız nezaket gereği kentteki tüm siyasi parti il başkanlarını ziyaret ettiler mi? Cumhuriyet Halk Partisi’ne, İYİ Parti’ye Saadet Partisi’ne, Milliyetçi Hareket Partisi’ne de gittiler mi? AKP için liyakat değil, sadakat önemli. Devletin değil, AKP’nin çıkarlarını düşünen bürokratlar önemli… Biz partili cumhurbaşkanının sakıncalarını anlatırken, il başkanlarının valilerin yerini alacağının altını özellikle çizmiştik.”

AKP’Lİ OLMAK İLE DEVLET YETKİSİLİ OLMAK ARASINDA FARK YOK

25 Haziran’da Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Cengiz Karakaşoğlu atanması da ‘parti’ ile ‘devlet’ arasında herhangi bir ayrımın olmadığını gösterir nitelikteydi.

Zira Karakaşoğlu, 2018 Milletvekili Seçimleri’nde AKP’den aday adayı olmuştu. Resmi Gazete’de duyurulan kararla Cengiz Karakaşoğlu’nun Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ataması yapıldı.

2011’den 2018’e kadar Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde görev yapan Karakaşoğlu, 25 Nisan 2018’de vekil aday adayı olabilmek için “Kutlu yürüyüşe katılmak istiyorum” diyerek istifa etmişti.