AKP İstanbul İl Başkanlığı sandıklarda 100 bin kişi görevlendirecek. İstanbul'un 964 mahallesinde kurulacak 31 bin 500 sandıkta görev alacak 100 bin kişi bu ay AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelecek.

AKP, İstanbul 'da sandıklarda görev alacak 100 bin kişi belirledi: Erdoğan'la görüşecekler
Fotoğraf: Depophotos

AKP, 2023 seçimlerinde İstanbul'da görev alacak 100 bin sandık görevlisini belirledi.

AKP İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, "Yüz Yüze 100 Gün" kampanyasıyla 2023 seçimi için saha çalışmalarına hız verilirken, İl Seçim İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde 100 bin sandık görevlisi tespit edildi.

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin "Çevrimiçi İstanbul" programında ilk kez açıkladığı, Erdoğan ile sandık görevlilerini buluşturma programına ve sandık görevlisi belirleme sürecine ilişkin detayları AKP İstanbul Seçim İşleri'nden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şengül Karslı anlattı.

Karslı, İstanbul'un 964 mahallesinde 31 bin 500 sandık kurulacağını belirterek, sandıklarda görev alabilecek yaklaşık 250 bin kişiyle görüştüklerini, değerlendirmeler neticesinde, asil ve yedek sandık kurulu üyesi ile müşahitler olmak üzere toplamda 100 bin görevli belirlediklerini kaydetti. Karslı ayrıca her okulda en az birer okul sorumlusu ve avukat görevlendirileceğini dile getirdi.

Karslı, 100 bin sandık görevlisi ile Erdoğan'ın bu ay bir araya geleceğini belirterek, "2023 seçimlerinde İstanbul'da tüm sandıklarda hazır olduğumuzu gür bir sesle ilan edeceğiz" ifadelerini kullandı.

AA