AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada, "Projeksiyon yaptık, yurt genelinde 2053’e kadar AK Parti'nin oyu yüzde 35’in altına düşmüyor" ifadelerini kullandı.

AKP İstanbul İl Başkanı Kabaktepe: 2053’e kadar AK Parti'nin oyu yüzde 35’in altına düşmüyor

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'den ilginç bir açıklama geldi. Kabaktepe, "Yurt genelinde 2053’e kadar AK Parti'nin oyu yüzde 35’in altına düşmüyor" iddiasında bulundu.

Habertürk'ten Kübra Par'a konuşan Kabaktepe, "2 buçuk ay önce araştırma yaptırdık. Ekrem İmamoğlu’nun beğeni oranında 1 ila 5 puan aşağı doğru iniş var. “Denedik ama olmadı” düşüncesi yaygınlaşıyor. Bizim parti olarak oy oranımız yüzde 39; Cumhur ittifakı oyu ise yüzde 45-46 düzeyinde" diye konuştu.

"Bu tablo bize 2023’ü kazandıracak diye düşünüyorum" diyen Kabaktepe, "Hatta projeksiyon yaptık, yurt genelinde 2053’e kadar AK Parti'nin oyu yüzde 35’in altına düşmüyor" ifadelerini kullandı.

"Muhalefet dediği gibi seçimi kazanıp parlamenter sisteme geçse bile biz ya birinci partiyiz ya da bizsiz yapamazlar" diyerek açıklamasına devam eden Kabaktepe, "Zaten Suriye Tezkeresi’ne ‘Hayır’ dedikleri için CHP tabanından bile bize oy gelecek" iddiasında bulundu.