AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin, Kanal İstanbul Projesi’yle ilgili yaptığı bir sosyal medya paylaşımı gündem oldu. Kabaktepe, Kanal İstanbul projesi ile Boğaçayı projesini karıştırdı. AKP İstanbul’un kaynak olarak gösterdiği www.kanalistanbul.gov.tr/tr adresinde de yanlış görsel kullanıldığı ortaya çıktı.

AKP İstanbul İl Başkanı, Kanal İstanbul ile Boğaçayı projesini karıştırdı

AKP’nin yeni İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, sosyal medya hesabı Twitter’dan Kanal İstanbul diye, Antalya-Konyaaltı'nda tüm taşkın ve kıyı erozyonu tehlikesi uyarılarına rağmen AKP'li Menderes Türel tarafından hizmete açılan Boğaçayı projesinin görselini paylaştı.

Kabaktepe, Boğaçayı projesinin fotoğrafını paylaştığı paylaşımında, "Gerekli bilimsel çalışmaları yapılmış, tüm yönleriyle ele alınmış, riskleri hesaplanmış bu projeyle yalnızca İstanbul değil, ülkemiz de kazanacak. Deniz ticaretiyle sınırlı kalmayacak, bu projeyle birçok alanda yeni kazanımlar elde edeceğiz" dedi.

Cumhuriyet'in aktardığı habere göre, Kabaktepe’nin söz konusu paylaşımının altına @ibbhaberleri adlı Twitter kullanıcısı, “Kanallar karıştı...” diye yazdı.

AKP İstanbul teşkilatının resmi Twitter hesabından ise söz konusu uyarıya, “İşte tam olarak bahsettiğimiz tezvirat kampanyası budur. Cehaletin en kötüsü bilmediğini bilmemektir. Ancak sizinki bilmemek değil, art niyet” dedi.

Ancak AKP İstanbul’un kaynak olarak gösterdiği www.kanalistanbul.gov.tr/tr adresinde de yanlış görsel kullanıldığı ortaya çıkmış oldu.

AKP İstanbul’un hesabından, “Hiç proje üretemeyenlerin, birbirinden güzel “çılgın” projelerimizi karıştırmalarını normal karşılıyoruz :)” denildi ve Boğaçayı projesinin tanıtım videosu paylaşıldı.