AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Çam düzenlediği basın açıklamasında, "Sözde bizimle birlikte siyasi hareketin içindeymiş gibi görünen gazeteci ve sosyal medya fenomenlerinin karşısında asla susmadık, susmayacağız. Kadınlarımıza yönelik ağır hakaretli içerik artık teşkilatımızda bardağı taşıran son damla olmuştur" dedi.

AKP Kadın Kolları Başkanı'ndan Abdurrahman Dilipak açıklaması

Kadına yönelik şiddeti engellemeyi hedefleyen İstanbul Sözleşmesi'nin iktidar tarafından hedef alınması üzerine başlayan tartışmalar devam ediyor. Kadınlar sözleşmeye çeşitli eylemlerle sahip çıkarken, AKP içindeki İstanbul Sözleşmesi etrafında dönen tartışma da büyüyor.

Son olarak iktidara yakın Türkiye gazetesinin yazarı Fatih Selek, sözleşmeye sahip çıkan AKP’li kadınlara yüklenerek, “En iyilerini onlar bilir, bizim için en iyilerini kendileri düşünürler!” şeklinde tepki gösterdi.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak da “Bugünkü başımızın belası aile ve aileyi tehdit eden fahşa! (fahişe). Bu sözleşmeler de bununla ilgili” sözleriyle AKP'li kadınlara hakaret etmişti.

AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam da AKP'li kadınlara yönelik tepki çeken sözleriyle gündeme gelen köşe yazarı Abdurrahman Dilipak hakkında, başta genel merkez olmak üzere 81 il kadın kolu başkanının suç duyurusunda bulunacağını söylemişti.

Abdurrahman Dilipak hakkında yeni bir açıklama yapan AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, "Sözde bizimle birlikte siyasi hareketin içindeymiş gibi görünen gazeteci ve sosyal medya fenomenlerinin karşısında asla susmadık, susmayacağız" dedi.

Çam ayrıca AKP kadın hareketinin feminist bir hareket olmadığını belirterek açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kadınlara yönelik ayrımcılık ırkçılıktan beterdir diyen AK Parti Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en büyük kadın örgütünü kurmuştur. AK Parti kadına şiddetle mücadele bugüne kadar çok önemli düzenlemeleri hayata geçirmiştir.

Ak kadın hareketi asla bir feminist hareket değildir. Ak kadınlar hiç kimse tarafından, AK Partili, AKP'li gibi ayrıştırılamaz. Ak kadınlar dürüst, ahlaklı, vatanseverlerden oluşmaktadır. Hiç kimse küfürle kadınlarımızın namusuna dil uzatamaz.

Sözde bizimle birlikte siyasi hareketin içindeymiş gibi görünen gazeteci ve sosyal medya fenomenlerinin karşısında asla susmadık, susmayacağız. Kadınlarımıza yönelik ağır hakaretli içerik artık teşkilatımızda bardağı taşıran son damla olmuştur."