AKP'nin Kızılcahamam'da düzenlediği kampta seçmen analizi yapıldı. AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un analizine göre AKP'ye en az bir kez oy vermiş seçmenin yüzde 38'i tereddütte ve bunların üçte biri, AKP'ye oy vermeme konusunda kararlı.

AKP kampında seçmen analizi: 'AKP'ye en az bir kez oy vermiş seçmenin yüzde 38'i tereddütte'

AKP'nin Kızılcahamam'da düzenlediği kampta seçmen ve taban analizleri gündeme geldi.

Hürriyet gazetesi yazarı Nuray Babacan, 'Taban analizi önemlidir' başlıklı yazısında AKP Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un analizlerine yer verdi.

Babacan'ın aktardığına göre AKP'li Kandemir, partinin 12 milyon üyesi bulunduğunu, bunların 2 milyon 200 bininin 'teşkilat' mensubu olduğunu söyledi. Kurtulmuş ise hayatının bir döneminde AKP'ye en az bir kez oy vermiş seçmenin yüzde 38’i tereddütte olduğunu ve bunların üçte birinin AKP'ye oy vermeme konusunda kararlı olduğunu belirtti.

Kurtulmuş'un saptamalarına göre, bu kitlenin neredeyse tamamı AKP'den ekonomik sebeplerden ötürü koptu. Babacan, Kurtulmuş'un "Türkiye'deki tüm seçimler önemlidir. Ama 2023 seçimleri bugüne kadarki en önemli seçim olacaktır" ifadelerini kullandığını da aktardı.