AKP kayyum atanan belediyede cinsel saldırıya uğrayan kadının üyeliğini düşürdü

Kayyumun Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (MARSU) müdür olarak atadığı Sadullah Turgut’un bünyesinde çalışan yeğeni B.T. aynı dairede çalışan bir kadına çektiği görüntülerle şantaj yapıp, cinsel saldırıda bulundu. Kayyum yönetimi olayın üstünü örttü, AKP saldırıya uğrayan kadının üyeliğini düşürdü.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumu Vali Mustafa Yaman tarafından MARSU'ya müdür olarak atanan Sadullah Turgut’un bünyesinde çalıştırdığı yeğeni B.T. aynı idarede çalışan ve AKP kadın kolları üyesi olan bir kadının görüntülerini cep telefonuyla kayıt altına alarak, şantaja başladı. B.T. daha sonra kadını, çektiği görüntüleri yayınlamakla tehdit ederek, cinsel saldırıda bulundu.

KONU PARTİ İÇİNDE KAPATILDI

B.T.'nin tehditlerinin artırması ve şantaj olarak kullandığı videoyu başkalarıyla paylaşmasının ardından olay kentte hızla yayıldı. Bunun üzerine AKP Mardin İl Örgütü kendi içinde 'soruşturma' başlattı. AKP Mardin Kadın Kolları’nın da dahil olduğu 'soruşturma' sonucunda, olayın savcılığa yansıması engellendi ve konu parti içinde kapatıldı. Sonrasında, cinsel saldırıya maruz kalan kadının parti içindeki görevine ve üyeliğine son verildi. Kayyum yönetimi ise B.T.'nin işine son vererek, tehdit, şantaj ve cinsel saldırının yargıya intikal edilmeden üstünü örttü.

KADIN KOLLARI BAŞKANI DOĞRULADI

Yaşananların hemen ardından AKP içerisinde dikkat çeken bir başka gelişme daha yaşandı. AKP Kadın Kolları Başkanı Hülya Hekimoğlu, görevinden istifa etti. Hekimoğlu’nun istifasının yaşanan olayla ilgili olduğu söyleniyor. Hekimoğlu ise istifasının başka sebeplerden kaynaklandığını söyledi.

Aynı zamanda Artuklu Belediye Meclis üyesi olan Hekimoğlu, bu görevine devam edeceğini belirterek, istifasının kongre süreci ile alakalı olduğunu savundu. Kendisinin partisi ile bir sorunu olmadığını belirten Hekimoğlu, cinsel saldırı ve şantajı ise doğruladı.

'BİZDEN ÇIKTI, BİZİ BAĞLAMAZ'

Hekimoğlu, istifasının cinsel saldırıyla ilgili olduğu iddiaları hakkında şunları söyledi: “Kimsenin özel hayatına karışamayız. Bilemeyiz de. Gerekeni yaptık. Arkadaşın istifasını aldık. Yapmamız gerekeni yaptık. Bizden çıktı, zaten bizi bağlamaz bu.” Hekimoğlu, herhangi bir suç duyurusu yapmadıklarını, suç duyurusu yapması gerekenin mağdur kadının olduğunu belirterek, "Onu ancak kişinin kendisi yapar. Bu kişiyi bağlayan bir şeydir. Eğer kendisi uygun görürse yapar” dedi.