AKP Kongresi de vaka artışında etken

Berkay SAĞOL

Çok yüksek riskli il olarak açıklanan Balıkesir’in Tabip Odası Başkanı Dr. Necdet Uçan, “14 Şubat’ta tablo açıklandığında Balıkesir’de pozitiflik oranı 100 binde 83’tü. Daha sonra 15-21 Şubat’ta 100 binde 92’ye çıktı. Son oluşan tabloda da maalesef 100 binde 142 olarak açıklandı” dedi.

AKP kongresine ilişkin de konuşan Uçan, “Burada da bir partinin kongresi yapıldı. Kongrede çok yoğun temaslar oldu. Bunların hepsi birer etken. Alınan kararlarda tutarlılık yok ve suçu vatandaşa yüklemek doğru değil. Tüm ülke çapında 14-28 günlük bir kapanma şart. İllerde kontrolsüzlükler olursa düşük riskliler, ortaya, orta riskliler yüksek riske dönüşebilir. Açıklanan kararlar gerçekçi, önlemler ve tedbirler değil” ifadelerini kullandı.


İZMİR'DE YÜZDE 25 ARTTI

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı ise şunları anlattı: “İzmir vaka pozitiflik oranı 100 binde 53,42’ye çıktığını gördük. Bir hafta içinde pozitif vakaların yaklaşık yüzde 25 arttığını görüyoruz. İzmir’de bir hafta içinde yaşanan gelişmelerin bu oranda bir vaka artışına sebep olduğunu düşünüyoruz. Tüm Türkiye ve İzmir’de yapılan test sayılarının Aralık ayına göre oldukça düşük olduğunu görüyoruz. 200 bin test yapılırken, bu sayı şimdi yaklaşık 100-120 bin civarına düşmüş durumda. Test sayısı arttırılırsa daha gerçekçi vaka sayıları saptanacaktır."