AKP kongresinde Berkin Elvan pankartı açanlara hapis cezası
İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda 8 Şubat tarihinde yapılan AKP İl kongresinde "Berkin'in katillerini arıyoruz! Dev-Genç" pankartı açan iki kişi "Terör örgütü propagandası" gerekçesiyle 1'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. 
 
Mahkeme, sanıklardan birinin cezasını 'iyi hal'den 10 aya indirip 5 yıl ertelerken, diğer sanığın cezasında erteleme ve indirime gitmedi.
 
AKP İl Kongresinde Hicri Selviler ve Leyla Erdoğan Berkin Elvan pankartı açtıktan sonra yaka paça gözaltına alınmıştı. İki kadın, çıkarıldıkları Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği tarafından jet bir sorgunun ardından DHKP/C propagandası yapmakla suçlanarak tutuklanmıştı. 
 
Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına katılan olmadı. 9 Mart tarihinde yapılan ilk duruşmada her iki sanığı da tahliye eden mahkeme, sanıklar Leyla Erdoğan ve Hicri Selviler'e "Terör örgütü propagandası" suçundan 1'er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 
 
ERTELEME HÜKMÜ UYGULANMADI 
Mahkeme, sanıklardan Leyla Erdoğan'ın cezasını, "Yargılama sürecindeki davranışlarını" gerekçe göstererek 'iyi hal'den 10 aya indirdi. Leyla Erdoğan'ın sabıkasız oluşu ve geçmişteki hali ve kişilik özelliklerini gerekçe gösteren mahkeme, bu cezayı 5 yıl süre ile erteledi.
 
Hicri Selviler'in , "Duruşmadaki davranışlarını" gerekçe gösteren mahkeme kendisine 'iyi hal' indirimi uygulamadı. Hicri Selviler'in geçmişteki sabıkasını gerekçe yapan mahkeme, bu sanığın cezasında erteleme hükümlerini de uygulamadı.