AKP kongresinden sonra vakalar patladı!

Balıkesir’de de koronavirüs vakaları artmaya başladı. CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ise kentteki son duruma ilişkin, “Alınan bütün tedbirlere rağmen, koronavirüs vaka sayıları bir türlü kontrol altına alınamadı. Sevindirici sonuçlar alıyorduk. Ama vakalarda birden patlama yaşandı. Örneğin geçtiğimiz hafta bin 214 yeni vakaya rastlandı. 100 bin kişide ise 92.40 rakamına ulaşıldı ki İstanbul’da bile bu rakam 100 bin kişide 68.23. Bu durum Balıkesir’de vatandaşlarımızın sağlığını tehdit ediyor” diye konuştu.

KONGRE YAPILAN İLLERDE VAKA ARTIŞLARI YAŞANIYOR

“Virüsün kuluçka süresini düşündüğümüzde AKP’nin Balıkesir kongresi sonrası salgında önemli bir yükseliş yaşandığı ortada” ifadelerini kullanan CHP’li Aytekin, sözlerini şöyle tamamladı:

“Partilerinin genel başkanı kendi canını düşünüp stratejik iller dışındaki kongrelere sinevizyonla bağlanıyor. Ama kendi üyelerini dahi tıka basa dolu salonlarda topluyorlar. Birçok ilde olduğu gibi Balıkesir’de de durum aynı. AKP’nin kongre yaptığı bütün illerde vaka artışları yaşanıyor. Sonra valiler tedbiri elden bırakmayalım diye uyarı üzerine uyarı yayınlıyor. Valilerin eli kolu bağlanmış bir şekilde. Baktığınızda bir siyasi parti kongresi. Ama engellemeye kalksa, Cumhurbaşkanı’nı engellemiş olacak. Dolayısıyla insanların hasta olmasını göze alıyorlar.”