Yeniçağ gazetesi, kendilerine konuşan bir “AKP’li yetkili”nin, “Şu an ittifak olarak seçim kazanacağımızın garantisi yok. Cumhur İttifakı’nın sandıktaki geleceği şu an için belirsiz bir durumda” dediğini öne sürdü

AKP kulisi: Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanacağının garantisi yok

AKP’den ismi açıklanmayan bir ‘yetkili’ ismin, "Şu an ittifak olarak seçim kazanacağımızın garantisi yok” dediği iddia edildi.

Yeniçağ gazetesinden Fatih Ergin’in haberine göre, seçmen desteğindeki düşüş, Cumhur İttifakı'nın durumunun yanında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni de iktidar kulislerinde tartışılır hale getirdi.

Haberde “AKP’li bir yetkili” olarak nitelendirilen kaynak, gazeteye yaptığı açıklamada, “Sistemi değiştirirken AK Parti ve MHP oyları yüzde 50+1'yi çok rahat geçiyordu. Cumhur İttifakı dışında diğer partilerin ve oluşumların bu sistemde iktidara gelemeyeceğinden de emindik. Ancak gelinen noktada, rejim değişikliğinin Cumhur İttifakı’na yaramadığını ve Türkiye’nin yüzde 50+1 şartına mahkûm hale geldiğini görüyoruz. Şu an ittifak olarak seçim kazanacağımızın garantisi yok" ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı'nın bütüncül olarak oy kaybı yaşadığını belirten AKP’li yetkili, “Çeşitli sebeplerden dolayı partisine tepkili olan AK Partili seçmenler, oylarını muhalefete vermek yerine MHP'ye veriyorlardı ve bu şekilde kaybettiğimiz oyların bir bölümü yine ittifak içerisinde kalıyordu. Ancak şimdi bu durum da söz konusu değil. MHP’de de bir oy kaybı söz konusu. Cumhur İttifakı’nın sandıktaki geleceği şu an için belirsiz bir durumda" diye konuştu.