AKP kulisleri: 'Davutoğlu'nun istifasını kazasız belasız atlattık'

AKP kulislerinde, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun istifası memnuniyetle karşılandı, "Düşmeseydim inecektim’ açıklamasıyla hamdolsun kazasız belasız, bugüne kadar siyasi meşruiyet kaynağı olan Cumhurbaşkanımız ve parti ilkeleriyle sürekli çatışma içinde olan Davutoğlu’nun istifasıyla bu süreç de sonlanmış oldu” değerlendirmesi yapıldı.

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın kulis haberine göre, partiden ihraç kararından sonra Davutoğlu ve arkadaşlarının genel merkeze gelerek savunma vermesinden ve gerginlik yaşanmasından endişe ediliyordu. Bu sebeple Davutoğlu'nun istifasını vermesi AKP tarafından memnuniyetle karşılandı.

İhraç süreciyle Davutoğlu ve ekibinin parti teşkilatlarında taraftar toplamak için yaptığı girişimlerin de önünün kesildiği yorumları yapılırken, “Hem parti içinde kalıp hem de il gezileri ve toplantılarla eleştirilerine devam edecek, parti tabanı ve teşkilatlarda karışıklık yaratacaktı. Böylece kuracağı partiye de zemin oluşturacaktı. İhraç mekanizması başlatılarak partiden ayrılmaya zorlandı. Başlattığı siyasi hareket de erken doğuma zorlanmış oldu” görüşü dile getirildi.

Öte yandan Bülent Arınç'ın açıklamaları sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin özellikle kabine değişikliğine karşı çıkan açıklamaları AKP içinde rahatsızlık yarattığı belirtiliyor.

Bazı parti yöneticileri, “Bu konudaki tasarruf Cumhurbaşkanı’na aittir. Sayın Cumhurbaşkanı, kendisinde olan bir tasarrufla ilgili başkasının belirleyici olmasını kabul etmez” görüşünü dile getirdi. Bahçeli’nin olası bir revizyonunda bazı bakanların kabinede kalması için bu yönde açıklamalar yaptığı ileri sürülüyor.