Muhalefetin 'sandığı getirin' sözleriyle sık sık çağrıda bulunduğu iktidarın ve ortağı MHP'nin ise 2023'te olacağını söylediği cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili AKP kulislerinde, erken seçim bahsinin kapandığı konuşuluyor. AKP'lilere göre, erken seçim olmayacağı, seçimin 2023'te yapılacağı neredeyse kesin.

AKP kulisleri: 'Erken seçim bahsi kapandı'
Fotoğraf: Depophotos

2023 seçimlerine yaklaşık 10 ay kalmasına karşın, erken seçim olasılığı hala seslendiriliyor.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre, baskın seçim iddialarıyla ilgili olarak AKP kulislerinde, “Seçim 2023’te, belli olmayan tek şey hangi gün yapılacağı” görüşü dile getiriliyor.

EKONOMİK GÖSTERGELER UYGUN DEĞİL

AKP kulislerinde, bir erken seçim kararının ekim ayına zaten yetişmeyeceği, kasım-aralık aylarının ise hem ekonomik göstergeler hem de hava durumu açısından uygun bir zaman olmayacağına dikkat çekiliyor.

Artık muhalefet partilerinin bile erken seçimi seslendirmediğine dikkat çeken AKP yöneticileri, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, son il başkanları toplantısında seçime 9-10 ay kaldığını vurguladığına dikkat çekerek, “Artık şu net, seçim 2023’te olacak. Cumhurbaşkanımız sadece günün söylemedi” diyerek, erken-baskın seçim tartışmalarına nokta koyuyor.

Seçim tarihi için Haziran ayında üniversite sınavlarının yapılacak olması da dikkate alınarak, Demokrat Parti’nin 1950'de iktidara geldiği 14 Mayıs tarihi öne çıkıyor.

Parti içinde seçim tarihi olarak Mayıs’ın son pazar günü veya haziran ayının ilk pazar gününü önerenler de var.