AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KYK kredi borçlarına ilişkin sadece anaparanın geri alınacağını açıklamasının ardından milyonlarca borçlu sürecin nasıl işleyeceğini merak ediyordu. Düzenlemenin geçmişe yönelik olmayacağını belirten AKP Kurmayları, Erdoğan’ın açıkladığı tarihten itibaren geçerli olacağını söyledi.

AKP kurmayları: KYK’de geçmişe yönelik düzenleme olmaz
Fotoğraf: AA

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pazartesi günü Kabine Toplantısı'nın ardından açıkladığı; KYK borçlarının sadece ana parasının ödeneceği düzenlemenin ardından, borcunu geçmiş dönemde enflasyon farkıyla birlikte ödeyen kişilere, farkın iade edilip edilmeyeceği tartışma konusu oldu.

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun'un haberine göre; Düzenlemenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı günden itibaren geçerli olacağını ve tahsilatın durdurulacağını kaydeden AKP kurmayları “Torba kanununa eklenecek bir madde ile düzenleme yapılır. Meclis 1 Ekim’de açıldığı için yapılacak çalışma o zamana kadar hazırlanacak. Ancak bu süreçte Maliye Bakanlığı tahsilatı durdurabilir. Yapılacak çalışma geçmişe yönelik bir düzenleme olmaz, geleceğe yönelik olur. Tahsilat bu şekilde sağlanır” değerlendirmesinde bulundu.

"HACİZLER ASKIYA ALINACAK"

AKP kurmayları yeni düzenleme yürürlüğe girinceye kadar borcunu ödeyemeyenler için başlatılmış tahsilat (Haciz) işlemlerinin askıya alınacağına dikkat çektiler.