Erdoğan'ın eski şoförü ve AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı da vakıf kurdu. Sermayesi 100 bin TL olan vakfın amacı "Vatan ve millet sevgilerini pekiştirip çoğaltan her türlü faaliyette bulunmak" diye ifade edildi

AKP'li Ahmet Hamdi Çamlı da vakıf kurdu

İSMAİL ARI

AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı da vakıf kurdu. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 yıl boyunca şoförlüğünü yapan ve "Yeliz" takma adlı bir Twitter hesabını kullandığı deşifre olan Çamlı'nın kurcuları arasında yer alan vakfır kuruluşuna ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı kuruluş ilanına göre, 100 bin 800 TL nakit sermaye ile İstanbul’da kurulan vakfın ismi Çamuralioğlu Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı oldu. AKP'li Ahmet Hamdi Çamlı ile toplam 16 vakfedenin kurduğu Çamuralioğlu Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın yönetim kurulu ise “Eyüp Sabri Çamlı, Mehmet Çamur, Basri Çamur, Murat Çamur ve Ali Çamlı’dan” oluşuyor.

VATAN MİLLET SEVGİSİNİ PEKİŞTİRMEK

Çamuralioğlu Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın amacı da “Kişilerin aile bağlarını kuvvetlendiren ve sosyal dayanışmalarını artıran, vatan ve millet sevgilerini pekiştirip çoğaltan her türlü faaliyetlerde bulunmak,…ve vakıf senedinde belirtilen diğer amaçları gerçekleştirmektir” diye belirtildi. Vakfın sona ermesi halinde de borçların tasfiyesinden arta kalan mal ve hakları benzer amaçlı başka bir vakfa devredileceği ifade edildi.

ERDOĞAN’LA CEZAEVİNDE KALDI

Çamlı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğu günlerden bu yana Recep Tayyip Erdoğan'a şoförlük yaptı. Geçmişte Necmettin Erbakan’ın da şoförlüğünü yapan Çamlı, aynı zamanda Milli Nizam ve Milli Selamet Partisi’nin kurucuları arasında yer alan Zeki Çamlı’nın da oğlu.

14 yaşındayken Metris Cezaevi’nde Erdoğan’la birlikte kalan Çamlı, Rize eski milletvekili Şevki Yılmaz'ın yeğeni ile evli.