AKP'li Akbaşoğlu, başta CHP olmak üzere muhalefetin Beyaz Saray'dan talimat aldığını öne sürerek, "CHP, bir yerlerden kendilerine verilen görevi, saraylardan verilen talimatı yerine getirme anlayışında. O saray hangi saray? Tabi ki Beyaz Saray" ifadelerini kullandı.

AKP'li Akbaşoğlu: CHP saraylardan verilen talimatı yerine getirme anlayışında

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "CHP, bir yerlerden kendilerine verilen görevi, saraylardan verilen talimatı yerine getirme anlayışında. O saray hangi saray? Tabi ki Beyaz Saray. Biden'ın sarayından verilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı devirme talimatını yerine getirmeye çalışan muhalefet anlayışından ülkemize hayır gelmeyeceği kesin gerçektir" dedi.

Konuşmasında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu da hedef alan Akbaşoğlu, "Devletin kurumlarını, devlet adamlarını itibarsızlaştırmak üzerinden Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı ihtiraslarını tatmin etmelerine artık bir son vermeleri ve bunu devleti itibarsızlaştırmadan kendi içlerinde halletmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'MUHALEFET KAOS ORTAMI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR'

Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere bütün muhalefetin 'kaos ortamı oluşturmaya dönük bir politika' izlediğini savunan Akbaşoğlu, "Devlet kurumlarını ve adamlarını bilerek itibarsızlaştırmaya dönük bir bilinçli politik tercih içerisinde siyaset yapmaya çalışıyorlar. Bu tam manasıyla yıkıcı bir siyaset anlayışıdır" dedi.

Akbaşoğlu, muhalefetin "AK Parti iktidarı dünyanın en güzel, iyi, faydalı işlerini de yapsa biz muhalefet olarak bunu alkışlamayız" anlayışına sahip olduğunu iddia etti. Akbaşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"CHP yöneticilerinin, özellikle son zamanda 28 Şubat'ı hortlatmaya dönük yaklaşımlarına şahit oluyoruz. 28 Şubat'ı cesaretlendiren, 28 Şubat'ın arkasındaki asıl zihniyet olan CHP zihniyetinin, kendisini sosyal demokrat olarak nitelendiren bir partinin genel başkanının TÜSİAD'a çağrıda bulunmak suretiyle siyasete rol biçmeye dönük yaklaşımlar içerisinde olmasını istemesi ve akabinde milletimizin inançlarına, geleneklerine, örf ve adetlerine açıkça saldırı şeklindeki beyanatlar, gerçeği ters düz etmeye dönük yaklaşımlar, milletin huzuru, güveni, esenliği için değil tam tersine millete düşmanlık yapmak için ortaya çıkmaktadır. Herkes haddini bilmelidir, milletimizin iradesine, inancına, değerlerine herkesin saygı göstermesi bir zorunluluktur."

AA-DHA