AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çankırı'da bir kişinin, oğluna verdiği ‘Recep Tayyip Erdoğan’ ismi değiştiremediği iddiaları hakkında “CHP’li heyetin sunduğu raporun kaynaklık teşkil ettiği, gazetelerin de manşetlerine yansıttığı bir başka algı operasyonuyla, bir başka yalanla karşı karşıyayız” dedi. Akbaşoğlu, “Asla ve kata Türkiye'de bir korku imparatorluğu yok” iddiasında bulundu.

AKP’li Akbaşoğlu, yüreklere su serpti: Asla ve kata Türkiye'de bir korku imparatorluğu yok

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dün medya organlarında "Oğluna Recep Tayyip ismini verdi şimdi değiştiremiyor" başlıklı haberlerin yer aldığını hatırlatarak konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çankırı Valiliği’nin olay hakkındaki açıklamasını aktaran Akbaşoğlu, bu açıklamada, ‘haberlerin tamamen yalan ve uydurma olduğu, nüfus müdürlüğüne haberde konu edilen şekilde bir başvurunun olmadığı, ilgili talebin ancak mahkeme kararıyla ve mahkeme yoluyla elde edilebileceği, bunun gerçeği yansıtmadığı’ ifadelerinin yer aldığını kaydetti.

Haberin CHP Genel Merkezi'nin raporuna dayandırıldığını öne süren Akbaşoğlu, böyle bir raporun olup olmadığının açıklanmasını isteyerek, şöyle devam etti:

“UYDURMA, ASPARAGAS”

“Bu raporda ifade edildiğine göre; Çankırı'da bir vatandaşımız, oğlunun ismini değiştirmek istemiş, nüfus müdürlüğüne gitmiş, memurlara bu talebini ortaya koymuş ve oradaki memur da güya, 'Bu siyasi bir olaydır, biz böyle bir isim değişikliğini yaparsak bizi sürerler.' demiş. Kim bir şeyi iddia ediyorsa, onu ispatlamakla yükümlüdür. Böyle bir kişi, böyle bir memur, böyle bir talep var mı, bunu ispatlamak yükümlülüğü CHP Genel Merkezi'ne aittir. CHP Genel Merkezi bunu mutlaka açıklamalıdır. Gerçekten böyle bir olay varsa gereğini hep beraber yapalım. Bir vatandaşın talebini görmezden gelmek noktasında sergilenen durum varsa hep beraber üzerine gidelim. Burada anlaşıldığı üzere CHP'nin tamamen uydurma, asparagas, masa başı bir raporu söz konusudur. Bu raporu da yayınlayan medyanın durumu söz konusudur.”

“CHP’DE DİKTATÖRLÜK VAR”

Basit bir isim değişikliğinin siyasi bir dile nasıl evrildiğinin görüldüğünü dile getiren Akbaşoğlu, “Medyaya çıkan başlık, kamuoyuna verilen mesaj; Türkiye'de bir korku imparatorluğu var noktasına getiriliyor. Asla ve kata Türkiye'de bir korku imparatorluğu yok. Ama CHP içerisinde kaset, kumpas ve algıya dönük bir imparatorluk, bir diktatörlük var” dedi.