AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan'ın CHP'li Özgür Özel'i hedef aldığı video paylaşımında görülen tablonun sahte olduğu ortaya çıktı. Sanatçı Levent Kazak, tablodaki kadınlara başörtüsü eklendiğini açıkladı.

AKP'li Alpay Özalan'ın arkasındaki tablo sahte çıktı: Resimdeki kadınlara başörtüsü eklemişler

AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan'ın sosyal medya hesabından “CHP'li Özgür Özel ve onun gibi densizlere sesleniyorum” notuyla paylaştığı videodaki tablonun Avusturyalı ressam Friedrich Gauermann'a ait olduğu ancak orijinalinde resimdeki kadınlarda başörtüsü olmadığı ortaya çıktı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Gezi Parkı Davası'nda çıkan mahkumiyet kararlarına gösterdiği tepki nedeniyle AKP'lilerin hedefi oldu. Özalan da paylaştığı videoda CHP'yi ve Özel'i hedef aldı.

Sanatçı Levent Kazak ise Özalan'ın paylaşımında arkasında yer alan tabloyu incelediğini, tablonun orjinalinin Avusturyalı resssam Friedrich Gauermann'a ait olduğunu ancak Özalan'ın paylaşımında yer alan tablodaki kadınlara başörtüsü eklendiğini açıkladı.

Kazak şunları kaydetti:

"Siyasal islam algoritmasının şaşmazlığına inancımdan üşenmedim ve aradım; resmin orijinali şu, ressamı friedrich gauermann, avusturyalı. Alpay Özalan'ın arkasındaki resim ise orijinaline sadece iki başörtüsü eklenerek yapılmış bir fikir hırsızlığı ürünü. böyle başa böyle gazâ."