Daha önce iki mahalle konağını müftülüğe devreden AKP’li Bağcılar Belediyesi, bir mahalle konağını daha müftülüğe devretmeye hazırlanıyor.

AKP’li Bağcılar Belediyesi, bir mahalle konağını daha müftülüğe devrediyor

HABER MERKEZİ

AKP’li Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bir “Mahalle Konağı’nı” daha, Müftülüğe devretmek için Belediye Meclisi’ne teklif sundu. Daha önce Kazım Karabekir Mahalle Konağı’nı ve Yeni Mahalle Konağı’nı Bağcılar Müftülüğü’ne devreden Belediye, şimdi de “15 Temmuz Mahallesi Konağı’nı” devredecek.

“Semt konakları” olarak da adlandırılan mahalle konakları, Bağcılar Belediyesi tarafından birer birer müftülüğe devrediyor. Yaklaşık bir buçuk yıl önce, içinde İSMEK’in de faaliyet gösterdiği Kazım Karabekir Mahalle Konağı’nı ve Aile Sağlığı Merkezi’nin faaliyette bulunduğu Yeni Mahalle Konağı’nı 5 yıl süreyle Bağcılar Müftülüğü’ne devreden Bağcılar Belediyesi, bir başka konağı daha devretmeye hazırlanıyor.

Bağcılar Belediye Meclisi’nin nisan ayı toplantı gündeminde Bağcılar Müftülüğü’nün talebi de yer aldı. 15 yıldır Bağcılar Belediye Başkanlığı yapan AKP’li Lokman Çağırıcı’nın onayı ile gündeme alınan söz konusu teklife özetle şöyle denildi:

“Bağcılar İlçesi 15 Temmuz Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti Belediyemize ait Mahalle Konağının çocuk, genç ve kadınlara yönelik hizmetler kapsamında Bağcılar Müftülüğüne tahsis edilmesi ilgi yazı ile talep edilmiştir.

2476 ada 5 ve 6 parsel sayılı taşınmazlar üzerinde bulunan 15 Temmuz Mahalle Konağının çocuk, genç ve kadınlara yönelik hizmetler kapsamında Bağcılar Müftülüğüne 5 yıl süreyle tahsis edilmesi hususunda karar alınmak üzere yazımız ve eki dosyasının Meclise sevkini Olur’larınıza arz ederim.”

akp-li-bagcilar-belediyesi-bir-mahalle-konagini-daha-muftuluge-devrediyor-999487-1.

Bağcılar Belediye Meclisi önümüzdeki günlerde söz konusu teklifi görüşecek.

DAHA ÖNCE İKİ “MAHALLE KONAĞI” DEVREDİLMİŞTİ

Bağcılar Belediyesi 2020 yılında İSMEK’in de faaliyette bulunduğu Kazım Karabekir Mahalle Konağı’nı, “Diyanet Gençlik Merkezi” olarak kullanılmak üzere Bağcılar Müftülüğü’ne tahsis etmişti. 2550 sayılı parsel üzerindeki Mahalle Konağı 5 yıl süreyle Müftülüğe tahsis edilmesi için Eylül 2020’de meclis kararı alınmıştı. Söz konusu teklife CHP ve İyi Parti grupları ret oyu vermişti.

akp-li-bagcilar-belediyesi-bir-mahalle-konagini-daha-muftuluge-devrediyor-999489-1.

Ayrıca aynı toplantıda, Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılan Yenimahalle Konağı da, “Aile ve Dini Rehberlik Bürosu” olarak kullanılmak üzere Bağcılar Müftülüğü’ne tahsis edilmişti.

akp-li-bagcilar-belediyesi-bir-mahalle-konagini-daha-muftuluge-devrediyor-999490-1.