AKP’li Büyükşehir Belediyesi, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi Lokali’nin, 2’nci Derece Doğal Sit Alanı içerisinde kaldığı gerekçesiyle 2 Aralık’ta yıkılacağına ilişkin tebligat gönderdi. ÇGD Bursa Şubesi Başkanı Rabia Deniz, “15 Kasım’da ÇGD’de buluşacağız. Bu bir dayanışma çağrısıdır. Biz kalemlerimizle, fikirlerimizle, 32 yıldır teslim olmayan ilkelerimizle duracağız karşılarında” dedi.

AKP’li Başkan Bursa'da gazetecilerin evini yıkacak!

HABER MERKEZİ

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi Lokali, AKP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmak isteniyor. 32 yıldır Reşat Oyal Kültürparkı içinde bulunan ÇGD’nin idari ve sosyal tesisi, AKP’li Alinur Aktaş’ın başkanı olduğu Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 Aralık’ta boşaltılıp yıkılacak. Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı tarafından gönderilen tebligatta, lokalin bulunduğu alanın 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’nda ‘Kültür ve Rekreasyon Alanı’ olarak tanımlı olduğu aktarıldı. Yıkım gerekçesi ise 2’nci Derece Doğal Sit Alanı içerisinde kalması olduğu belirtildi. Lokal, 2’nci derece Doğal Sit Alanı içerisinde kaldığı gerekçesiyle yıkılarak park alanına dahil edilecek. Belediye, ÇGD Bursa Şubesi’nin kuruluş günü olan 2 Aralık’ta binanın boş olarak kendilerine teslim edilmesini istedi.

ÇGD Bursa Şubesi Başkanı Rabia Deniz, BirGün’e yaptığı açıklamada, Anıtlar Kurulu’nun onayladığı 2’nci Derece Doğal Sit Alanı’nın Kültürpark’ın tamamını kapsadığına dikkat çekerek “Aynı alanda pek çok restoran ve kafe bulunuyor, yıkım gerekçesi yalnızca ÇGD Bursa Şubesi’ne uygulanıyor” dedi.

Deniz, belediyenin şu soruları yanıtsız bıraktığını söyledi: “2’nci Derece Doğal Sit Alanı Kültürpark’a 2019 yılından bu yana yeni kaç tane inşaat yapıldı? Sadece 10 metre uzağımızda bulunan ve yapımında tonlarca beton kullanılan Büyükşehir Belediyesi yeni bir inşaat yapılmasına izin verirken Kültürpark’ın Sit alanı olduğunu bilmiyor muydu? Tam yanımızda yapılan bu yapının ruhsatı hangi gerekçeyle verildi? ÇGD Bursa Şubesi haricinde başkaca bir yapı yıkılacak mı?”

akp-li-baskan-bursa-da-gazetecilerin-evini-yikacak-941996-1.

ÇGD Bursa Şubesi Başkanı Rabia Deniz

ÇGD Lokali’nin kentin simge mekânlarından olduğunu dile getiren Deniz, “Herkesin anıları var bu lokalde, bahçede, masalarda, ağaçlarda… Ağaçlarını bile gazeteciler dikti o mekânın. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ÇGD Bursa Şubesi’nin idari ve sosyal tesisini yıkarak gazetecilere bedel ödetmek istiyor. Evrensel gazetecilik ilkelerini savunanlardan öç alıyor” diye konuştu.

KALEMİMİZLE KARŞILARINDAYIZ

15 Kasım Pazartesi günü konuya ilişkin basın açıklaması yapacaklarını söyleyen Deniz, şu ifadeleri kullandı: “Bursa’nın tüm dinamikleriyle, çağdaşlar, demokratlar olarak 15 Kasım’da ÇGD’de buluşacağız. Bu bir dayanışma çağrısıdır. 89’dan bu yana… Bu kentin hafızası olmuş ÇGD’den yolu geçen herkese çağrımız. Organize kötülüğe karşı, örgütlü mücadelede birleşelim. Bizi korkutmaya çalışanlar bilsinler ki hiçbir düşünce silahla, balyozla yok edilemedi. Biz kalemlerimizle, fikirlerimizle, 32 yıldır teslim olmayan ilkelerimizle duracağız karşılarında.”