BirGün’ün gündeme getirdiği çakma UNESCO ödülü hakkındaki haberlerimiz ardından açıklama yapan AKP’li Osmangazi Belediye Başkanı Dündar, ödülü UNESCO’dan almadığını ve ‘çakma ödülün’ tanıtımı için yüzbinlerce lira harcandığını kabul etti.

AKP’li başkan, çakma UNESCO ödülünü de, çakma ödülün tanıtımına harcanan parayı da kabul etti

İSMAİL ARI

AKP’li Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, BirGün’ün gündeme getirdiği ‘çakma UNESCO ödülü’ haberleri ardından açıklama yaptı. Dündar, ödülü UNESCO’dan almadığını da, tanıtımı için yüzbinlerce lira harcandığını da kabul etti.

Bugün BirGün’de yer alan “Çakma ödülün tanıtımına da binlerce lira harcamışlar” başlıklı haberimiz üzerine sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Dündar, “Paris’teki etkinlik ve sonrasında bilboard ve diğer reklam araçlarının değerlendirilmesi 200 bin TL’lik harcama yapıldı” dedi.

Ulaşabildiğimiz bilgiler ise, 101 bin TL harcama yapıldığı yönündeydi. Dündar’ın bu açıklamasıyla, yapılan harcamanın, haberimizde yer alan harcama miktarının iki katı olduğu da ortaya çıktı.

Ayrıca Dündar, ödülün UNESCO’dan alındığı yönündeki reklam kampanyalarına ilişkin, “Haber servisi ile ilgili olarak; bu noktada bazı ajanslar ya da basın bürosunda görevli çalışma arkadaşımız tarafından da olabilir ‘Unesco’da, ‘Unesco’dan ibaresi kullanıldı. Çokta üzerinde durmadık. Kimseye de suçlamadık” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, Gökhan Özoğuz ve Özgür Demirtaş'ın konuyla ilgili paylaşımlarına yer veren Dündar; "‘Like’ bağımlısı sosyal medya menfaatçilerinin ‘Mal bulmuş mağribi’ gibi yaptıkları çirkin karalama kampanyalarına karşı açıklama yapmak artık kaçınılmaz oldu" dedi.

Dündar’ın açıklamaları özetle şöyle:

Her türlü eleştiriye edep çerçevesinde kalmak kaydı ile saygı duyarım. Ancak, yapacak işleri olmadığı için araştırmadan, incelemeden 1 yıldır aynı şeyleri ısıtanların paylaşımlarına itibar eden, ‘Like’ bağımlısı sosyal medya menfaatçilerinin ‘Mal bulmuş mağribi’ gibi yaptıkları çirkin karalama kampanyalarına karşı açıklama yapmak artık kaçınılmaz oldu.

Paris’te Unesco Tarihi binasında aralarında CHP, MHP’li belediyelerinde katılım gösterdiği etkinlik davetini bizler de Panorama 1326 Bursa Fetih Müzemizin, ilçemizin, şehrimizin tanıtımına sunacağı değerli katkılar nedeniyle kabul ettik. Takdir edersiniz ki tüm konaklama, katılım vs. dahil bir bedeli olacaktır.

Ve sonrasında yine Panorama 1326 Bursa Fetih Müzemizin tanıtımına katkı koymak için yani şehrimize yerli turistleri davet etmek için ödül ile birlikte belediyelerin rutin, sıradan bir reklam aracı olan bilboard ve sosyal medya vs. reklam kampanyası düzenledik.

Olay tamamen bundan ibaret iken; 3 milyon nüfusu ve tarihi kimliği ile Türkiye’nin en önemli şehirlerinden Bursa’nın kalbi konumunda olan Osmangazi’mizin tanıtımı için toplamda Paris’teki etkinlik ve sonrasında bilboard ve diğer reklam araçlarının değerlendirilmesi 200 bin TL’lik harcama yapıldı.

Tekrarlamakta fayda var; Osmangazi ve Bursa’mızın tanıtımına, turizmine ve dolayısı ile şehrin tüm dinamiklerine ekonomik olarak geri bildirim sağlayan bir tanıtım çalışması. Kentin esnafı, otelcisi, yiyecek içecek firmaları, kapalı çarşısı, tarihi hanları, ulaşım sektörüne vs. kazandırdığı ekonomik katkıyı görmezden geliyorsunuz. Kim ve kimlerin nasıl bir menfaatle sağlamakla suçluyorsunuz. Bir belediye, ilçesinin tanıtımına katkı koymak için rutin ve sağladığı fayda göz önünde bulundurulduğunda son derece ekonomik bir reklam çalışması için sizden izin mi alması gerekiyor.

Son olarak, Unesco’dan ödül kısmına değinecek olursak. Evet, tören Unesco tarihi binasında gerçekleştirildi ki bu da etkinliğe, katılan belediyelerin motivasyonu, işin önemi için son derece kıymetli olduğu ortada. Öyle olmasaydı bu kadar konuşulmazdı diye düşünüyorum.

Haber servisi ile ilgili olarak; bu noktada bazı ajanslar ya da basın bürosunda görevli çalışma arkadaşımız tarafından da olabilir ‘Unesco’da, ‘Unesco’dan ibaresi kullanıldı. Çokta üzerinde durmadık. Kimseye de suçlamadık.

Sizin, sıradan bir etkinliğe konuşmacı olarak katılmak için istediğiniz ücret, Bir konseri için özellikle de geçmişte istediğiniz paralar ortada iken;

Osmanlının başkenti, tarihi ve kültür şehri Osmangazi’nin ve Bursa’nın tanıtımı sizden daha mı değersiz. Bursa’nın hatta ülkemizin turizmine katkı koyan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin tanıtımı için yapılan toplamda 200 bin TL’lik rutin bir çalışmayı hangi hak ve mantıkla ve sorgulamadan karalama hakkını kendinizde buluyorsunuz?