AKP’li Başkan Fetihtepe’ye gelmeyince kürsüye ‘Maskeli Yıldız’ çıktı

GÖKAY BAŞCAN

Fetihtepe’de kentsel dönüşüm adı altında zorbalığa maruz kalan yurttaşların davetini AKP’li Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız reddetti. Mahalleli Yıldız’a esprili bir skeçle yanıt verdi. Yıldız’ın maskesiyle sahneye çıkan yurttaş halkı selamlayarak ‘yaptıklarını’ anlattı.

Halk için çalıştığını belirten ‘Maskeli Yıldız’, elektrik, su ve doğalgazın kesilmesine ilişkin “Sayemde faturalardan kurtuldunuz, ben olmasam 3-4 bin lira her ay para ödeyecektiniz” dedi.

Geceleri slogan, düdük, tencere tava sesinden uyuyamadığını belirten Maskeli Yıldız, “Borçlu olacağınız miktarı düşük söyledik ki psikolojiniz bozulmasın. Doğruyu söyleyip 4-5 milyon mu deseydim” ifadelerini kullandı.

Polis müdahalesine ilişkin ise “Bin polis gönderdi diye konuşuyor muşsunuz, yalan, ben 900 polis gönderdim. Kadınlarımızı düşündüğümüz için kadın polis gönderdik," dedi.

‘Maskeli Yıldız’ı “Haydar İstifa” sloganlarıyla dinleyen mahalleliler ise "Başkanım bizi çok düşünmüşsünüz, biz de sizi seçimlerde düşüneceğiz” diyerek tepki gösterdi.

TOZKOPARAN'DAN DESTEK

akp-li-baskan-fetihtepe-ye-gelmeyince-kursuye-maskeli-yildiz-cikti-1033676-1.

Fetihtepe halkında, Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan ve Mehmet Nesih Özmen Mahallelerinde ‘kentsel dönüşüm’ adı altında hukuksuzluğa karşı direnenler de destek verdi. Tozkoparanlılar, Fetihtepe halkıyla yan yana olduklarını ve rantsal dönüşüme karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini belirti.

Tozkoparan’da yaşanan sürecin ve tecrübelerin aktarıldığı belgesel film izlendi.