AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer, alım gücü düşüklüğü sebebiyle karpuzun dilim olarak satılıyor olmasına tepki gösteren bir yurttaşa 'öneri'de bulundu. Yılmazer, "Karpuzu eken yerliden değil gidip marketlerden alırsanız bu olur" dedi.

AKP'li başkan yardımcısından yurttaşa 'dilim karpuz' önerisi: Karpuz eken yerliden al

Alım gücünün günden güne düşmesiyle beraber sebze-meyveler dilim ve tane olarak satılmaya başlandı.

Yurttaşlar daha uygun fiyatlı olduğu için ezik ve çürümüş sebze-meyveleri dahi almak zorunda kalıyorken AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer, karpuzun dilimle satılıyor olmasına tepki gösteren bir yurttaşa 'öneri'de bulundu. Yılmazer, tepkilerin üzerine yaptığı açıklamada 'makara yaptım' diyerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef aldı.

Yılmazer, pazardan bir fotoğraf paylaşarak, fiyat pahalılığına çözüm olarak eski AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in önerisini sundu.

Paylaşımına karpuzun dilimle satılmasına "60 yaşındayım, karpuzun dilimle satışını gördük ya. Bize masal anlatmayın" ifadeleriyle tepki gösteren yurttaşa Yılmazer'den bir 'tavsiye'de bulundu. Karpuzun marketten değil eken yerliden alınmasını söyleyen Yılmazer, "Ben her sene karpuz ekiyorum mesela" ifadelerini kullandı.

'TATAVA YAPMAYIN BURADA'

Yılmazer, 'karpuz yetiştirin' diye yazdığı paylaşımına ''Ha sebep karpuzu ekmeyip marketten almamız yani herkes karpuz eksin koyunu köyde kestirelim mazotu dış güçler yükseltiyor ne güzel iş ya, şu adam iktidar partisinin Ankara İl Başkan Yardımcısı ey ahali'' diye yazan kullanıcıya ise şöyle yanıt verdi:

"Evet ya gerçekten yerliden almaz isen böyle olur bayım. Sen zekisin ya oran kavşağını çözün bir an evvel de tatava yapmayın burada. Hadi işine"

'MAKARA YAPTIM'

Yılmazer, daha sonraki paylaşımında da kendisine gelen eleştirlere yanıt verdi. Yılmazer, "Trolluk yapanları makaraya aldığım karpuz cevabına laf yetiştiren troller... Hadi ben makara yaptım. Sizin süper başkanınız Mansur Yavaş Ankara’da muz ve Antep fıstığı yetiştirme projesi başlatmıştı. Üstelik meclisten yetki aldı. İki yorumda beceriksiz başkanınız için bekliyorum" ifadesini kullandı.