Yurttaşların yanan evlerinin yerine yapılacak TOKİ evlerini överken "Vatandaşlar 'keşke bizim de evimiz yansaydı' diyecekler" diyerek skandal bir açıklama yapan AKP'li Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, özür diledi. Sözlerinin yanlış anlaşıldığını da savunan Özeren, ""Muhalif kesimin vurmak istediği, incitmek istediği, bahaneyi bulup da saldırması gibi değerlendiriyorum" dedi.

AKP'li başkandan skandal açıklaması için skandal özür

Orman yangınında evleri kullanılamaz hale gelen yurttaşlar için TOKİ tarafından yapılacak evleri "Vatandaşlar 'keşke bizim de evimiz yansaydı' diyecekler" diyen AKP'li Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, skandal sözlerine ilişkin, "İfadelerim birilerini incittiyse özür dilerim" dedi. Özeren, muhalefeti de suçladı.

"Muhalif kesimin vurmak istediği, incitmek istediği, bahaneyi bulup da saldırması gibi değerlendiriyorum" ifadelerini kullandı.

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ederken Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, skandal bir açıklamada bulundu.

Facebook hesabında bir röportaj yayımlayan Özeren, evleri kullanılamaz hale gelen yurttaşlar için TOKİ tarafından 20 yıl ödemeli konutlar yapılacağını belirtti. Özeren, "Evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımız için TOKİ tarafından 20 yıl ödemeli, istedikleri şekilde evler yapılacak. Çok eski evi olan vatandaşlar 'keşke bizim de evimiz yansaydı' diyecekler" ifadelerini kullandı.

Özeren'in skandal açıklamaları büyük tepki çekti.

Özeren, skandal sözlerine ilişkin Haber Global'de açıklamalarda bulundu.

Sözlerinin yanlış anlaşıldığını iddia eden Özeren, "Daha çok vurmak isteyen, muhalif kesimin vurmak istediği, incitmek istediği, bahaneyi bulup da saldırması gibi değerlendiriyorum" diye konuştu.

"Vatandaş burada benim neyi kastettiğimi biliyor" iddiasında bulunan Özeren, şöyle devam etti: "Zaten sohbet esnasında kendileri de bildikleri için incinmediler. Her şeye rağmen tabii ki benim ifadelerim birilerini incittiyse özür dilerim. Ben incitmek için değil, devletimizin sıcak elini yüreği yanan, evi yanan, malı yanan, bu kayıplardan sonra hakikaten büyük bir teselli oldu. Devletin şefkatli elini hissettiler. Onu vurgulamaya çalıştım. Herhalde beyanım maksadını açtı. Yangından zarar gören insanları incittiysem özür diliyorum."