Okmeydanı Fetihtepe'de kentsel dönüşüme karşı çıktıkları için yurttaşların silahlı şahıslar tarafından tehdit edilmesinin ardından açıklama yapan AKP’li Belediye Başkanı Yıldız, “Gönül rızasıyla dönüşüm” dedi.

AKP’li başkanın gönül rızası dediği: Silahlı tehdit

Yaren ÇOLAK

İstanbul Okmeydanı’nda bulunan Fetihtepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesine karşı yurttaşların hak mücadelesi devam ederken AKP’li Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın açıklamaları dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde ‘rantsal değil kentsel dönüşüm’ istiyoruz diyerek projeye karşı çıkan mahalleli AKP’li oldukları ortaya çıkan silahlı şahıslar tarafından tehdit edilmişti. Yıldız ise yaptığı açıklamada adalet ve gönül rızasıyla dönüşüm vurgusu yaptı.

Habertürk’e konuşan Yıldız, “Buradaki hak sahiplerine haklarını vereceğiz. Vatandaşım istediği sürece varım. İstemiyorlarsa da yokuz” dedi. Öte yandan bölge halkının ranta karşı mücadelesi günlerdir sürüyor.

akp-li-baskanin-gonul-rizasi-dedigi-silahli-tehdit-870214-1.

PROJEYİ ZORLA KABUL ETTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Yıldız’ın adalet ve gönül rızası vurgusu yaptığı açıklamasının ardından BirGün’e konuşan Mahalle Sakini Şenel Kartal ise “Televizyonlarda söyledikleri yalan ve yanlış. Rıza dışı bize bir şeyleri kabul ettirmeye çalışıyorlar. Ayrıca AKP’li şahıslar tarafından tehdit ediliyoruz. Evinizi yıkarız diye tehditlere maruz kalıyoruz. Biz mahalleli olarak yılmıyor mücadelemize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kartal, “Biz 3550 ada mahalle sakinleri olarak belediye başkanı ve encümenlerine şunu anlattık; biz kentsel dönüşüme değil rantsal dönüşüme karşıyız. Ancak her gün kapımızdalar bizi rahatsız ediyorlar. Zorla bir şeyler kabul ettirmeye çalışıyorlar. Projeler hakkında hep afaki konuşuyorlar” diye konuştu.