AKP’li başkanının suçladığı muhtar görevden uzaklaştırıldı

Kentsel dönüşüm projesiyle evleri yıkılmak istenen yurttaşların sokağa çıkarak istifaya çağırdığı AKP’li Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir’in suçladığı Gül Mahallesi Muhtarı Çağdaş Araz, görevinden uzaklaştırıldı. Araz, “Güçlünün haklıyı ezdiği bir yönetim biçimi istemiyorum” dedi.

Mardin’in Yeşilli ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 500 evin yıkım çalışmalarına geçtiğimiz ekim ayında başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile Yeşilli Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen proje ile Tepebaşı ve Gül mahallelerinde başlanan çalışmalar kapsamında henüz anlaşma sağlanmayan yurttaşların da evleri yıkılmak isteniyor.

Evlerini terk etmedikleri için aylardır baskılarla yüz yüze olan yurttaşların önceki gün elektrikleri kesildi. Zor kullanılarak evlerinden çıkarılacakları tehdidiyle karşılaşan yurttaşlar, gerçekleştirdikleri protesto eylemi ile AKP’li Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir’i istifaya davet etti. Başkan Demir ise kendisini protesto edenlere dönük suçlamalarda bulunmakla yetindi. Gül Mahallesi Muhtarı Çağdaş Araz, protesto eylemlerini “organize ettiği” iddiasıyla eylemlerden hemen sonra Yeşilli Kaymakamlığı tarafından bir ay süreyle görevinden uzaklaştırıldı.

Araz, “Yapılan bazı hukuksuzlukları önleme çalışmalarını Belediye Başkanı hazmedemedi. Kentsel dönüşüm kapsamında evi yıkılan vatandaşların, aylarca paraları ödenmedi, mağdur oldular” dedi.

MA