AKP’li Çekmeköy Belediyesi, yapılaşmaya açmak istediği park alanındaki ağaçların İBB ekipleri tarafından sulanmasına günlerdir izin vermiyor. Ayrıca AKP’li ilçe belediyesinin, İBB’ye parktaki ağaçları sökülmesini için de bir yazı gönderdiği ortaya çıktı. İBB’nin verdiği yanıtta ise ilçe belediyesinin “Kamu zararına neden olacağı” vurgulandı.

AKP’li belediye ağaçları sulatmadığı park için İBB’ye yazı gönderdi: Ağaçları sökün

İsmail ARI

İstanbul’da AKP’li Çekmeköy Belediyesi, deprem toplanma alanı da olan parkı yıkıp yerine pazar alanı yapma ısrarını sürdürüyor. Çekmeköy halkı, parklarını korumak için tam 46 gündür ilçe belediyesinin halkın kullanımına kapattığı park alanı önünde nöbet tutarak parkın yapılaşmaya açılmasına engel oluyor.

Önceki gün ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, bir sulama tankeri ile parkın önüne gelerek parktaki ağaçları sulamak istedi. AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin zabıtaları ise İBB görevlilerine engel olarak, sulama tankerinin park alanına girişine ve ağaçların sulanmasına izin vermedi. Ardından Çok sayıda İBB zabıtası ile AKP’li Çekmeköy Belediyesi zabıtası park alanı önünde toplandı, zabıta ekipleri arasında gerginlik yaşandı.

Park alanında toplanan yurttaşlar da AKP’li Çekmeköy Belediyesi’ni ekiplerine tepki gösterdi. Ardından park alanına getirilen AKP’li Çekmeköy Belediyesi’ne ait aracın ağaçları sulamasıyla gerginlik sona erdi. İBB ekipleri de ilçe belediyesinin engellemesini tutanak tutarak kayıt altına aldıklarını bildirdi.

AĞAÇLARIN SÖKÜLMESİNİ İSTEDİLER

Çekmeköy Belediyesi’nin 30 Mayıs tarihinde İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’ne bir yazı göndererek park alanındaki ağaçların sökülmesini talep ettiği açığa çıktı. BirGün’ün ulaştığı Çekmeköy Belediyesi’nin yazısında, “Alanda çalışmalara başlanılacağından alanda bulunan altyapı ve üstyapı tesisatlarının bağlantılarının kesilmesi ile çalışma alanı içerisindeki ağaç ve ağaççıkların deplasesi veya kaldırılması” talep edildi.

KAMU ZARARI OLUŞACAK DİYE YANIT VERİLDİ

İBB’nin AKP’li belediye verdiği yanıtta ise “Mahal listemizde yer alan Çekmeköy Kapalı Pazar Alanı Yanı Parkının 2016 yılında imalatı yapılmış olup, 6 yıldan beri söz konusu alanın tadilat, bakım onarım ve yeşil alan düzenleme hizmetleri rutin olarak müdürlüğümüz ekiplerince devam ettirilmektedir. Bu nedenle, başkanlığınızca yeşil alan kısmında yapılacak inşai çalışmalar sonucu kamu zararı oluşacaktır” denildi.

TANKER GÖNDERİLMESİ KABUL EDİLEMEZMİŞ

AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nden bugün yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“18 Temmuz Pazartesi günü ne amaçla olduğu bilinmeyen bir şekilde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden belediyemiz sorumluluk alanında bulunan alana sulama çalışması için tankerler gönderilmiştir. Yaklaşık 2 aydır devam eden süreçte bölgeye uğramayan tankerlerle oluşturulmaya çalışılan ortam ve algı kabul edilemezdir. Çekmeköy Belediyesi görev ve sorumluluğunda bulunan alana girilmek istenmesi açık şekilde hak ihlalidir.

PARK EYLEMLERİNE DE PROVOKATİF DEDİLER

Mehmet Akif Mahallesi’nde yapılması planlanan semt pazar alanı hakkında geçtiğimiz ay içerisinde belirli haber mecraları ve çevrelerce; kasıtlı ve gerçekle bağdaşmayan bilgiler gerçekmiş gibi kamuoyuna yansıtılarak algı oluşturma çabası içine girilmişti. Tarafımızca yapılan açıklamalarla tezleri çürütülen aynı çevreler, semt pazarı alanı ve çevresinde provokatif eylem ve tutumlarını maalesef sürdürmeye devam etmektedirler.”

SORUYA YANIT VERMEDİ

Öte yandan AKP’li Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel’e BirGün ulaştı. Yüksel yaptığı açıklamada, İBB’ye park alanındaki ağaçları sökmesi için yazı gönderdiklerini doğrulayarak, “İBB ağaçları makinayla alacak. İBB ağaçları sökmediği zaman da görevini yapmamış olacak” dedi.

Yüksel, “İBB ağaçları sökmezse siz sökecek misiniz?” sorusuna ise yanıt vermedi.

İBB'YE ÇAĞRI YAPTILAR

Parkı korumak için mücadele eden Çekmeköylüler de bir açıklama yaptı.

"İBB'ye Açık Çağrı" başlıklı açıklamada, "AKP'li Çekmeköy Belediyesi halkla inatlaşarak parkımızı elimizden almak istiyor. Kısa süreden parkı korumak için 3 binden fazla imza topladık, 46 gündür de direniyoruz. Parktaki ağaçları sökmeyin ve Çekmeköy Belediyesi'nden ağaçları koruyun. Biz Çekmeköylüler olarak İBB'den park alanındaki ağaçları korumasını talep ediyoruz. Çekmeköy Belediyesi oldu bittiye getirip ağaçları sökmek isteyebilir. Bu yüzden İBB ekiplerinin parkı korumasını istiyoruz. Halkıyla inatlaşan değil, halkıyla olan belediyeleri görmek istiyoruz" denildi.