Samsun'un Bafra ilçesinde AKP'li belediye başkan yardımcısının, şoförünü kapısını açmadığı gerekçesiyle görevinden aldığı öne sürüldü

AKP'li belediye başkan yardımcısı şoförünü kapısını açmadığı gerekçesiyle görevinden aldı

AKP'li Bafra Belediyesi Başkan Yardımcısı Şaban Hüryaşar'ın şoförü olarak görev yapan Salih Küçük, başkan yardımcısının kapısını açmadığı gerekçesiyle görevden alındığını, eski çalıştığı yer olan zabıtaya geri gönderildiğini iddia etti.

Samsunhaber'in aktardığına göre, Eğitim Bir Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız da konuyla ilgili olarak, "Hem Güngören'de yaşanan olay hem de Bafra ilçesinde yaşandığı iddia edilen hadise başta halkımız olmak üzere biz sendikacıları da irite etmiştir. Bu konuda sendikamıza bir çok konu gelmesine rağmen olayların üstü kapatılarak çalışanlar mağdur edilmiştir. Bize gelen üzücü konular hakkında konunun muhataplarıyla görüşüp bu tür hadiselerin yaşanmaması için her türlü girişimi yapsakta maalesef bazı olayların önüne geçemiyoruz" dedi.

akp-li-belediye-baskan-yardimcisi-soforunu-kapisini-acmadigi-gerekcesiyle-gorevinden-aldi-658981-1.
Şaban Hüryaşar
Fotoğraf: @lafkolikcom

Bu hafta içinde AKP’li eski milletvekili Mehmet Metiner de Güngören Belediyesi’nde çalışan bir kişiye, belediye başkan yardımcısını görünce ayağa kalkmadığı için belediyede her gördüğünün önünde ayağa kalkma cezası verildiğini aktarmıştı. Güngören Belediyesi'nin Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi, "kendisini görüp ayağa kalkmadı" diye belediyede çalışan bir şoföre "tuvalet önünde oturma" cezası vermişti. Olayın duyulmasının ardından gelen tepkiler büyüyünce İpekçi istifa etmişti.