AKP'li Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, kendisini eleştirenlerin ‘karılar gibi dedikodu yaptıklarını’ öne sürdü. Yalçınkaya, “Takdir edin, destek verin, moral verin” dedi.

AKP’li Belediye Başkanı'ndan cinsiyetçi sözler: Karılar gibi dedikodu yapıyorlar

Urfa’da AKP’li Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, kendisini eleştirenlere yanıt verirken kadınlara yönelik cinsiyetçi ifadeler kullandı.

Bir TV programına konuk olarak katılan ve icraatları nedeniyle ‘takdir edilmesi gerektiğini’ savunan Yalçınkaya, belediye yönetimini eleştirenler için “Karılar gibi dedikodu yapıyorlar” dedi. Yalçınkaya, şu ifadeleri kullandı:

“Bir tane projemiz, dediğin gibi, daha ben diyorum ki ‘Ayağı tam bassın, ondan sonra seslendirelim’. O da diyor ki ‘Nerede?’ Sen önce yaptıklarımızı anlat kardeşim. De ki ‘Allah razı olsun, hiçbir şey yok, buna rağmen bu arkadaşımız bu kadarını ortaya koydu.’ Takdir edin, ondan sonra bize destek verin, moral verin. Anlatabildim mi kardeşim? Dedikodu gibi… Karılar gibi… Yani yakışmaz. Bizim işimiz dedikodu değil. Bizim işimiz icraat. Biz ne konuştuysak, ben siyasette ne konuştuysam Allah bize nasip etti ve yaptık.”

Yalçınkaya’nın bu sözlerine, programın sunucusu Fatma Keber başıyla onay verdi. Yalçınkaya cinsiyetçi sözleri nedeniyle sosyal medyada kamuoyunun tepkisini çekti.