Ankara'nın Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un kardeşini ilçedeki öğretmen atamalarında torpil yaptığı iddiaları nedeniyle eleştirdi. MEB'den yapılan açıklamada, " Öğretmenlerimize ve Sayın Bakanımıza yöneltilen mesnetsiz iddialarla ilgili gerekli hukuki süreçler başlatılmıştır" denildi.

AKP'li belediye başkanı, Ziya Selçuk'un kardeşini torpille suçladı: MEB'den yanıt

Ankara'nın Çamlıdere Belediye Başkanı AKP'li Hazım Caner Can, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un kardeşini ilçedeki öğretmen atamalarında torpil yaptığı iddiaları nedeniyle eleştirdi ve "Kardeşim bakanlığı Bakan mı yönetecek, kardeşin mi yönetecek?" diye konuştu.

AKP İlçe Kongresi'nde konuşan Hazım Caner Can, ilçesinde eğitim konusunda meydana gelen torpil olaylarına ilişkin konuştu.

İlçesinde dört öğretmenden ikisinin sınav kazanarak gittiğini, bir tanesinin eş durumundan ayrıldığını ifade eden Can, diğer öğretmenin ise torpille Mamak'a geçtiğini belirtti ve "Eğitim tuz kokmaya başladı" dedi.

"Olmaz arkadaş" diyerek yaşanan durumu eleştiren Can, torpili olan kadın öğretmenin izini sürdüğünü ve o torpilin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un kardeşi Hamdi Selçuk'a uzandığını söyledi.

Can, "Kardeşim, bakanlığı bakan mı yönetecek kardeşin mi yönetecek, yok böyle bir şey" diyerek isyan etti.

MEB'DEN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı, AKP'li Başkan Can'ın iddiaları üzerine açıklama yaptı.

"Ankara ili Çamlıdere ilçesine atanan bir öğretmenimizin görevlendirme süreçleriyle ilgili kamuoyu gündemine yansıyan mesnetsiz iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" denilen açıklamada, "Öğretmen görevlendirme süreçleri, ilgili mevzuat çerçevesinde, söz konusu eğitim kurumunun ihtiyaç durumu göz önünde bulundurularak planlanmakta olup Çamlıdere ilçemizdeki öğretmenlerimizin görevlendirme başvuruları da bu koşullar doğrultusunda değerlendirilerek gerçekleştirilmiştir" denildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi: "Öğretmenlerimizin “sınav, eş durumu ve sağlık mazereti” gibi nedenlerle görev yeri değiştime talepleri yasal hükümlerce güvence altına alınmış haklarıdır. Öğretmenlerimize ve Sayın Bakanımıza yöneltilen mesnetsiz iddialarla ilgili gerekli hukuki süreçler başlatılmıştır."