Çankırı'nın Eldivan ilçesinde AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Lafcı, belediye makamında bir yurttaşı ilçeden kovdu. Çankırı Valiliği, çekilen görüntüyle ve söz konusu haberlerle ilgili İçişleri Bakanlığı'nın inceleme başlattığını bildirdi.

AKP'li belediye başkanının yurttaşı ilçeden kovması olayıyla ilgili inceleme başlatıldı

İçişleri Bakanlığı, Çankırı'nın Eldivan ilçesinde AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Lafcı'nın bir yurttaşı ilçeden kovmasına ilişkin görüntülere dair inceleme başlattı.

Çankırı'nın Eldivan ilçesinde AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Lafcı, belediye makamında bir yurttaşı ilçeden kovdu.

AKP'li Belediye Başkanı'nın makamında toplanan muhtar ve esnaflardan oluşan bir grup kendilerince hakkında hüküm verilen yurttaşın ilçeyi terk etmesini istedi.

Görüntülere yansıyan AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Lafcı'nın makam odasında 'mahkeme' toplanıyor.

Görüntülerde Lafcı'nın, "İlçemizde bulunan kanaat önderlerinin çoğunluğu, buradakilerin ortak kanaati, bilerek-bilmeyerek yapılmış bu hareketin ilçemize yakışmadı. Buralarda artık sizin yaşamanızın, kalmanızın uygun olmadığı kanaatindeyiz. Bununla ilgili olarak da herkesin isteği en kısa zamanda Eldivan'dan başka diyarlara gitmeniz" ifadelerini kullandığı görülüyor.

İNCELEME BAŞLATILDI

Çankırı Valiliği, Eldivan Belediye Başkanlığı makamında çekilen görüntüyle ve söz konusu haberlerle ilgili İçişleri Bakanlığınca inceleme başlatıldığını duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya üzerinden yayınlanan, Eldivan Belediye Başkanının makamında çekilen görüntülere ilişkin, şu ifadeye yer verildi:

"Bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya üzerinden ilimiz Eldivan ilçe Belediye Başkanının bir vatandaşı ilçeden kovduğuyla ilgili yayınlanan video görüntüsü ve haberler hakkında İçişleri Bakanlığımızca araştırma/inceleme başlatılmıştır."

Konunun müfettiş marifetiyle inceleneceği ve sonuç hakkında kamuoyunun bilgilendirileceği kaydedildi.