AKP’li Çekmeköy Belediyesi, bir çocuk parkını daha ranta açmak için ısrar ediyor. Belediye, 2021’deki imar planının iptal edilmesi ardında aynı parka benzin istasyonu yapmak için bir plan daha hazırladı. AKP’li belediye, geçen yıl yıktırdığı bir parkla daha gündeme gelmişti.

AKP’li Belediye bir parkı daha ranta açmakta ısrarcı

HABER MERKEZİ

AKP’li İstanbul Çekmeköy Belediyesi, yaklaşık 10 yıl önce park olarak düzenlediği araziyi benzin istasyonuna çevirmekte ısrar ediyor. 2021 yılında hazırladığı planın geçen yıl İstanbul 8. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesi üzerine Çekmeköy Belediyesi yeni bir plan hazırladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onaylatılan plan, 19 Ocak 2022 tarihinde bir ay süreyle askıya çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, park alanını akaryakıt istasyonu alanına almak için Çekmeköy Belediyesi’nin ikinci kez hazırladığı plan değişikliğini de onayladı. Mimar Sinan Mahallesi Yeşil Kayalar Caddesi üzerinde bulunan ve 2010 yılında park olarak düzenlenen 4122 parsel ve kuzeyindeki tescil dışı alanla ilgili olarak 2021 yılında hazırlanan plan değişikliği, İstanbul 8 İdare Mahkemesi tarafından 15 Eylül 2022 tarihinde iptal edilmişti.

Çekmeköy Belediyesi, park alanını akaryakıt istasyonu alanına çevirmek için, bazı küçük değişiklikler içeren ikinci bir plan değişikliği hazırladı. Yaklaşık 4 bin 700 metrekarelik bir alanı kapsayan park alanının orta kısmı, yeni planla akaryakıt istasyonu olacak. Önceki plan değişikliği çevrede oturan vatandaşlar tepki göstermişlerdi.

akp-li-belediye-bir-parki-daha-ranta-acmakta-israrci-1116474-1.

BELEDİYE PARKI EMNİYETLİ BULMADI!

AKP’li Çekmeköy Belediyesi, park alanını akaryakıt istasyonu alanına almak için yaptığı plan değişikliği gerekçesini, plan raporunda şöyle belirtti:

“Akaryakıt+LPG İstasyonu olarak planlanması teklif edilen alan üzerinde halihazırda yer alan parkın yüksek hızlı yola cepheli olması, parkın kullanımı açısından kavşak noktası sayılabilecek bir alanda yer almasından dolayı emniyetli olmaması, kullananlar açısından da yoğun nüfus çekebilecek noktada yer almamasından dolayı eşdeğer alan olarak Mimar Sinan Mahallesi 2796 parsel ve kuzeyindeki kadastrol boşluğu kısmen park alanı kısmen de Belediye Hizmet Alanı, Merkez Mahallesi 168 ada 1 parsele Kamu Hizmet Alanı ve yine Merkez Mahallesi 56 ada 23 parsele Park Alanı ve Sağlık Tesis Alanı kullanım kararlarının getirilmesini içeren imar planı hazırlanmıştır.”

YURTTAŞLAR 3 AY DİRENMİŞTİ

AKP’li Çekmeköy Belediyesi, Mehmet Akif Mahallesi’ndeki park alanını da yapılaşmaya açmıştı. Geçen yıl haziran ayında toplanan binlerce imzaya ve yurttaşların günlerce direnmesine rağmen aynı zamanda deprem toplanma alanı da olan parka, AKP’li belediye 31 milyon TL harcayarak kapalı pazar alanı ve otopark inşa etti. Düzenlenen eylemlerde yaklaşık 15 yurttaş tartaklanarak gözaltına alınmış, şafak operasyonlarıyla parka iş makineleri sokulmuştu. Yurttaşlar 3 ay direnmesine rağmen parkın talan edilmesine engel olamamıştı.