İktidar, Haliç üzerinden İBB’ye yüklenmeye çalışırken AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’nin Haliç Koruma Alanı’ndaki büyükşehir belediyesine ait arazide kaçak inşaat yaptığı ortaya çıktı. İBB, inşaatın durdurulması için AKP’li belediyeye yazı gönderdi. İBB CHP Meclis Üyesi Polat, “Oldu-bittiye izin vermeyeceğiz” dedi.

AKP’li belediye, İBB'nin arazisine çökmüş: Haliç ‘kaçak inşaat’ kokuyor!

Uğur Şahin

AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) mülkiyetindeki arazide kaçak inşaata başladığı açığa çıktı. Büyükşehir Belediyesi, inşaatın kaçak olduğunu tespit etti ve Eyüpsultan Belediyesi’nin çalışmaları durdurmasını talep etti.

Eyüpsultan Belediyesi, İBB mülkiyetinde olan Alibeyköy Mahallesi’nde ‘28 ada 2 parsel’de ‘hizmet binası’ yapmak için inşaata başladı. Haliç Koruma Alanı kalan arazideki inşaat faaliyeti iki kata ulaştı. Ancak daha sonra arazinin Eyüpsultan Belediyesi’nin değil, İBB mülkiyetinde olduğu ortaya çıktı. İBB İmar Müdürlüğü de bölge sakinlerinin itirazı üzerine söz konusu arazide 15 Ağustos tarihinde tespit çalışması yaptı. İnşaatın kaçak olduğunu saptayan müdürlük, tutanak tuttu ve çalışmaların durdurulması için AKP’li belediyeye yazı gönderdi.


İVEDİ OLARAK DURDURUN

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar Müdürlüğü’nden Eyüpsultan Belediyesi’ne gönderilen yazıda, şöyle denildi: “Eyüpsultan ilçesi, Alibeyköy Mahallesi 28 ada, 2 parsel sayılı yerde 15.09.2020 tarihinde başkanlığımız teknik ekipmanlarınca yapılan kontrolde, mülkiyeti başkanlığımıza ait olan söz konusu parselde kaçak olarak iki katlı yapı yapıldığı görülerek, ilgi arazi çalışması tespit formu düzenlenmiştir. Mülkiyeti Başkanlığımıza ait olan yerde Eyüpsultan Belediye Başkanlığınca yapılmakta olan kaçak inşai faaliyetin ivedi olarak durdurulması, yıkılarak parselin önceki haline getirilmesi ve başkanlığımıza 15 gün içerisinde teslim edilmesi hususunda gereği ve bilgilerinizi önemle arz ve rica ederim.”

akp-li-belediye-ibb-nin-arazisine-cokmus-halic-kacak-insaat-kokuyor-783927-1.DERE YATAĞINDA İNŞAAT YAPILMAMALI

Yaşananlara ilişkin BirGün’e konuşan İBB ve Eyüpsultan Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Gülsüm Polat, “Bölgede oturan vatandaşların şikâyetleri vardı, ‘Tek kalan yeşil alana da bina yapıyorlar’ diye. Alan Haliç Koruma Bölgesi’ndeki Alibeköy Metro İstasyonu’na yakın bir yerde. Koruma alanında ve dere yatağında böyle bir yapı yapılmaması gerekiyor” dedi.

AKP’li BELEDİYENİN İLK VUKUATI DEĞİL

Eyüpsultan Belediyesi’nin daha önce de İBB mülkiyetindeki arazilerde inşaat yapmaya çalıştığını hatırlatan CHP’li Polat, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Daha önce de Silahtarağa Mahallesi’nde böyle bir girişimde bulundular. Yine İBB mülkiyetindeki alana teras katlı otopark yapma girişimleri vardı. Bizim girişimlerimiz sonucunda o çalışmayı durdurduk ve alanın İBB’ye teslimini sağladık. Şu an orada İBB’nin yaptığı park çalışmaları devam ediyor, bir iki haftaya da açılır. İBB’nin mülkiyeti ya da başka bir şey dinlemiyorlar. Buldukları yere inşaat yapalım, nasıl olsa tahsis isteriz diye düşünüyorlar. Daha önce bunu yapmışlar çünkü İBB iktidarın elindeyken istedikleri gibi arazileri kullanmışlar. 23 Haziran'dan gerekli dersleri çıkarmadılar ve önceki alışkanlıklarını maalesef sürdürüyorlar. Bir kez daha söylüyoruz: Bu hukuksuz çalışmalara geçmişte de karşı çıktık, bugün de karşı çıkacağız ve İstanbullu'nun hakkını yedirmeyeceğiz. Artık devir değişti, buralar İBB’nin ve İstanbul halkının malı…”