AKP’li Selçuklu Belediyesi, İHH’ye dağcılık ve sualtı dalış malzemesi aldı. Denizin bulunmadığı ve büyük bölümü düzlük olan Konya’daki İHH Şubesi’ne alınan malzemeler için 82 bin TL ödendi.

AKP'li belediyeye göre Konya'da dağ ve deniz var: İHH Şubesi'ne dağcılık ve dalış malzemesi!

İSMAİL ARI

AKP’li Selçuk Belediyesi, İnsani Yardım Vakfı’na (İHH) 2018’de dağcılık ve sualtı dalış malzemesi aldı. AKP’li belediye, “Konya İHH Derneği Dağcılık ve Sualtı Dalış Malzemesi Alım İşi” başlıklı ihalenin beledi olarak, 82 bin TL ödedi. Konya’daki İHH için alınan sualtı ile dağcılık malzemeleri için açılan ihale ise pazarlık yöntemi ile verildi. Alınan malzemeler ile belediyenin havuzunda tatbikat da yapıldı.

AKP’li Belediye’nin İHH ile imzaladığı protokol çerçevesinde “İHH Hatıra Yaz Projesi” için de ihale yaptığı öğrenildi. Belediye, 2018’de “İHH Hatıra Yaz Projesi Organizasyonu Hizmet Alım İşi” başlığıyla yapılan ihale için 127 bin 500 TL ödedi. Belediye’nin İHH’nın 2017 yılında yaptığı proje için de 129 bin TL harcadığı bildirildi. Belediyenin 2017 yılında “İHH Hatıra Yaz Yaz Okulu Eğitim Projesi Organizasyonu Hizmet Alımı İşi” başlığı ile yaptığı ihale için belediye kasasından 129 bin 400 TL ödeme yapıldı.

ENSAR’A DA YANGIN MALZEMESİ

Belediyenin 2017 yılında da “Konya İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Derneği” için 104 bin TL’lik kalorifer tesisatı malzemesi aldığı öğrenildi. AKP’li Belediye tarafından 2017 yılında Ensar Vakfı’na da “Yangın alarmı ve yangın söndürme malzemesi” alımı için ihale yapıldı. Belediyenin “Ensar Vakfı Yurt Binası için Yangın Malzemesi ve Yangın Alarm Malzemesi Alım İşi” başlığıyla yaptığı ihalenin sözleşme bedeli 289 bin 424 TL oldu.