AKP'li belediye kesenin ağzını açtı
Fotoğraf: Konya Büyükşehir Belediyesi

Mustafa BİLDİRCİN

AKP’li İbrahim Altay idaresindeki Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Genç KOMEK bünyesinde gerçekleşen yaz okulu için 40 bin adet Kuran-ı Kerim aldığı öğrenildi. Kitapların, yaz okulunda eğitim gören ve yaşları 7 ila 14 arasında değişen çocuklara dağıtılacağı bildirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi 7 Nisan’da, “Genç KOMEK Yaz Okulu İçin Kuran'ı Kerim” başlıklı ihale açtı. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen ihaleye yedi istekli teklif sundu. Ancak idare, altı teklifi geçersiz sayarak yalnızca bir istekliyi ihalede rakipsiz bıraktı. İhalede tek geçerli teklifi sunan Kümbet Kırtasiye Yayıncılık ile Konya Büyükşehir Belediyesi arasında 1 milyon 756 bin TL’lik sözleşme imzalandı. 12 Mayıs’ta imzalanan sözleşmenin ardından yüklenici, idarenin talep ettiği 40 bin Kuran’ı 18 Haziran’a kadar teslim etti.

AKP’li belediye, çocuklar için 50 bin adet de “Elif-Ba Dua Kitabı” temin etti. İhalesi 4 Nisan’da gerçekleştirilen ve Genç KOMEK Yaz Okulu’nda kullanılacağı belirtilen dua kitapları için özel bir şirkete 442 bin 810 TL ücret ödendi.

ÇOK ZENGİNLEŞTİK

Kuran-ı Kerim ve dua kitapları için kesenin ağzının açıldığı Konya’da AKP Konya İl Başkanı Hasan Angı da ilginç bir çıkış ile gündeme geldi. Angı, 20 Mayıs’ta partisinin haftalık il yönetim kurulu toplantısında hayat pahalılığı sorununa ilişkin konuşurken "Marketlerdeki domates patlıcan, 30 lira oldu diye dayak yiyoruz” diyerek başladığı konuşmasını, “Çok zenginleştik açık söyleyeyim" ifadesi ile tamamladı.