AKP'li Tuzla Belediyesi, kendi yaptığı imar planını bozarak, park olarak ayırdığı yerin üçte birini dini tesis alanına kattı. AKP'li ilçe belediyesinin plan değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi’nde, AKP grubunun çoğunluk oyu ile kabul edildi. CHP grubu plan değişikliğine ret oyu verdi.

AKP’li belediye, park alanını dini tesis alanına kattı

HABER MERKEZİ

İBB Meclisi, AKP'li Tuzla Belediyesi’nden gelen imar planı değişikliği teklifini görüştü. Tuzla Yayla Mahallesi’nde bulunan, çeşitli parselleri kapsayan ve yaklaşık 180 bin metrekarelik alanla ilgili getirilen değişiklik teklifi, yol genişlikleri, çekme mesafeleri ve park alanının bir kısmının dini tesis alanına katılmasını kapsıyordu.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın yönetimde olduğu 2012 yılında, söz konusu bölge ile ilgili hazırlanan imar planlarında yaklaşık 7 bin metrekarelik bir park alanı ayrılmıştı. Park alanını bitişiğindeki 360 nolu parsel de dini tesis alanı olarak ayrılmıştı. Üst ölçekli imar planları da yeni plana göre düzenlendi ve 2018 yılında İBB Meclisi tarafından onaylandı.

Ancak Tuzla Belediyesi üst ölçekli planlara itirazda bulunarak, çeşitli değişiklikler teklif etti. Teklif edilen en önemli değişiklik, 7 bin metrekare olarak ayrılan park alanının yaklaşık 2 bin metrekarelik kısmının dini tesis alanına katılmasıydı.

ÜST ÖLÇEKLİ PLANA AYKIRI

akp-li-belediye-park-alanini-dini-tesis-alanina-katti-949887-1.

İBB Planlama Müdürlüğü, AKP'li Tuzla Belediyesi’nin park alanı ile ilgili olarak istediği değişiklik konusunda Meclise şu görüşünü iletti:

“Park Alanı’nın küçültülmesi ve Cami Alanı’nın büyütülmesine ilişkin plan kararının, söz konusu fonksiyonlara ilişkin alansal büyüklükler ile Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü görüşü doğrultusunda değerlendirildiğinde 1/5000 ölçekli plan kararlarını ve plan bütünlüğüne aykırılık teşkil ettiği değerlendirilmektedir.”

AKP'liTuzla Belediyesi’nin teklifi, İBB Planlama Müdürlüğü’nün üst ölçekli planlara aykırı olduğunu belirtmesine karşın, AKP grubunun oy çokluğu ile İBB Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi. CHP grubu, park alanının küçültülmesine isteyen değişikliğe ret oyu verdi.

akp-li-belediye-park-alanini-dini-tesis-alanina-katti-949888-1.

İmar Planlarıyla ilgili süreç devam ederken, dini tesis alanı olarak ayrılan yere 7 katlı bina inşa edildi. İnşaatın tabelasında ise “Tuzla Sultan Orhangazi Camii İnşaatı” yazıldı. Dini tesis alanına cami yapılması beklenirken kuran kursu binası yapılması bir yana, çevredeki binalar 4 katlı iken, kurs binasının 7 katlı yapılması da dikkat çekici. Faaliyete geçmiş olan binanın üzerinde şimdi, “ Tuzla Müftülüğü Letafet Kız Kuran Kursu” yazıyor.