AKP'li belediyelerle bağlantılı 'insan kaçakcılığı'nda kullanılan dilekçelerin hep aynı kişiler tarafından, aynı şablonla hazırladığına dikkat çeken Bavyara Yeşiller Milletvekili Cemal Bozoğlu, AKP'li Ceylanpınar Belediyesi'nin sahte belgeye dayanan dilekçeyle 37 kişilik grubu Almanya'ya gönderdiğini ifade etti.

"AKP'li belediye sahte dilekçeyle 37 kişiyi Almanya'ya göndermiş"

BirGün MÜNİH

AKP'li belediyelerin insan kaçakcılığı yaptığı iddialarında sahte Münih Türkgücü belgesine dikkat çekildi. Bavyera Eyalet Milletvekili Cemal Bozoğlu, AKP'li Ceylanpınar Belediyesi'nin sahte belgeye dayanan dilekçeyle 37 kişilik grubu Almanya'ya gönderdiğini söyledi.

Ceylanpınar Belediyesi'ne verilen dilekçede, Münih Türkgücü ismi geçmiş, Alman üçüncü ligte yer alan kulübün davetine istinaden “Ceylanpınar Gençlik ve Spor Derneği” ile birlikte “Spor kardeşlik” projesi kapsamında 37 kişiye 16.02.2020 – 22.02.2020 tarihleri arasında Almanya’ya izin verilmesi talep edilmişti. Dilekçede davetlilerin tüm giderlerinin Münih Türkgücü tarafından karşılanacağı belirtilmişti.

MÜNİH TÜRKGÜCÜ DAVETİYESİ SAHTE

Ceylanpınar Belediye Başkanı'nın 37 kişilik grubun Almanya'ya gidip geri döndüğü yönündeki açıklamalarına da dikkat çeken Bozoğlu, "Münih Türkgücü verilen tarihte yurtdışında olduğunu, Ceylanpınar Belediyesi ile işbirliği yapmadığını, böyle bir grubu Almanya'ya davet etmediğini açıkladı. Bu açıklama üzerine araştırmayı arttırıp orijinal davet belgesine ulaştığım. Ön incelemede bu davetiyenin sahte olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Türkgücü'nün bu sahteciliği yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunması gerekir. Davetiyede adı geçen Hasan Aktaş'ın ortaya çıkarılması şart. Sahte bir belgeyle 37 kişilik bir gruba, nasıl pasaport verilebiliyor ve Almanya'ya gönderiliyor sorusuna açıklık getirilmeli. Ceylanpınar Belediye Başkanı'nı görevden el çektirilmesi ve hakkında soruşturma açılması gerekir. Bu olay devlet yapısının nasıl laçkalaştığını ortaya koyuyor" diye konuştu.

akp-li-belediye-sahte-dilekceyle-37-kisiyi-almanya-ya-gonderdi-868896-1.

AVUSTURYA'DAN 38 KİŞİLİK GRUP GERİ ÇEVRİLMİŞTİ

Başvuru dilekçelerinin aynı kişilerce hep aynı şablonla hazırlandığı bilgisini ortaya çıktığını kaydeden Bozoğlu, "Otobüsle gelenlerin gri pasaportlarını alıp uçakla Türkiye'ye geri döndüğünü biliyoruz. Yurda geri dönmeyen 43 kişinin pasaportlarının da valiliğe teslim edildiğini biliyoruz. Peki valilikler, İçişleri Bakanlığı bu pasaportlarda yurda giriş mührü olmadığını görmüyor mu?" diye sordu. Almanya'ya gönderilen gruplarda daha çok geçim sıkıntısı yaşayan gençlerin yer aldığını kaydeden Yeşiller Milletvekili Cemal Bozoğlu sözlerine şöyle devam etti: "İki yıl önce de Çekya sınırında 38 kişilik grubun gezi hakkında mantıklı bir açıklama yapamadığı için Avusturya'ya girişine izin verilmeyip geri çevriliyor. Ertesi gün bu gruptan 20 kişi üç takside Çekya sınınırında durduruluyor. Konu Alman basınında da gündeme taşınıyor. Belli Avrupa'ya insan taşıma işi sistematik şekilde yapılageliyor. Konuyu takip edeceğiz"

MÜNİH TÜRKGÜCÜ: KONUYLA İLGİMİZ YOK

Münih Türkgücü Genel Müdürü Max Kothny de Süddeutsche Zeitung (SZ) gazetesine yaptığı açıkmada ne Ceylanpınar Belediyesini tanıdığını ne de Ceylanpınar ile bağlantılı bir projeleri olduğunu belirtti. Kothny, açıklamasında Münih Türkgücü'nün böyle bir daveti olmadığının da altını çizdi. Adlarının haksız yere konuya dahil edildiğini kaydeden Kothny, Türkiye ve Almanya'da dava açmaya hazırlandıklarını kaydetti.