Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Sayıştay denetimleri sonucu 2016’da tespit edilen mevzuata aykırı işlemin önünü açan protokolün detayları belli oldu. Raporda, TÜGVA’nın tüm yükü belediyeye bıraktığı öğrenildi.

AKP’li belediye seferber olmuş

MUSTAFA BİLDİRCİN

Vakıflara tahsis ettiği taşınmazlar nedeniyle Sayıştay’ın 2016 yılı denetimlerine takılan AKP’li Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin TÜGVA ile imzaladığı protokolün detayları ortaya çıktı. Vakfın 2016 yılında aylık 21 bin 250 TL, 2018’de ise aylık 32 bin 550 TL olan bina kirası belediye bütçesinden karşılandı.

AKP’li belediyelerden aldığı yardımlar ile tartışılan TÜGVA’nın Denizli Büyükşehir Belediyesi ile 2016 yılında imzaladığı protokolün detayları belli oldu.

Sayıştay’ın 2016 yılı denetimleri kapsamında AKP’li Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin mali hesaplarında mevzuata aykırı işlemler tespit edildi. Raporda, belediyenin ortak hizmet projesi bulunmamasına rağmen vakıf ve derneklere mevzuata aykırı olarak taşınmaz tahsis ettiği belirtildi. Raporda, mevzuata aykırı şekilde taşınmaz kiralanan vakıflardan biri, “T Vakfı” olarak kaydedildi. Sayıştay raporunda sözü edilen vakfın TÜGVA olduğu belirlendi. Belediyenin vakfa, 2016 yılında aylık 21 bin 250 TL, 2019 yılında ise aylık 32 bin 550 TL ödeme kira ödemesi yaptığı öğrenildi.

TÜM SORUMLULUK BELEDİYEYE

Vakıf ve belediye arasında imzalanan protokol, vakfın sızdırılan belgeleri arasında yer aldı. Protokol maddeleri, neredeyse tüm yükün vakfın üzerine bırakıldığını ortaya koydu. Adı, “Öğrenci Barınma ve Konaklama ve Öğrenci Yurt Hizmetinin Sağlanması” olan proje ve işbirliği protokolünde, belediyenin sorumlulukları şöyle sıralandı:

Belediyenin ortaöğretim ya da yükseköğrenim öğrencilerinin konaklama imkanı için konukevi, yurt, apart, daire, mesken vb. binaları tespit etmek,

Bahse konu binalar için kira ve ilgili vergiler ile vb. giderleri ödemek,

Sözleşme sonrası ilgili binaları/yapıları/meskenleri öğrenci, konukevi, barınma/konaklama hizmeti/ yurt hizmeti vermesi amacıyla Türkiye Gençlik Vakfı’na teslim etmek.