AKP’li belediye, sürgün ettiği Aydın İleri’yi bu kez işten çıkardı

İzmir Bergama Belediyesi’nde mobbinge maruz bırakılmasıyla gündeme gelen ve belediyenin İnsan Kaynakları Müdürü tarafından saldırıya uğradığını söyleyen Bergama Araştırmaları Kütüphanesi koordinatörü Aydın İleri’nin işine son verildi. İleri’ye Bergama Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen tebligatta, sözleşmenin 31 Aralık’ta son bulduğu ve yenilenmeyeceği bildirildi. Ayrıca kendisine verilen her türlü araç, gereç, malzeme, belge ve dokümanı teslim etmesi istendi.

İleri ile birlikte Tüm Bel Sen üyesi avukatlar Serdar Sinan ve Selen Akman Genç’in de işine son verildi. Aydın İleri, izinde olması nedeniyle Avukat Genç’in işten çıkarıldığını Whatsapp üzerinden haber vermek istediklerini söyledi.

24 Haziran İstanbul seçimlerinin ardından sürgün edildiğini hatırlatan İleri, “Belediye başkanı zaten katıldığı bir televizyon programı sonrasında beni işten çıkaracağını açıklamıştı ama bana bir işten çıkartma gerekçesi sunmadılar” dedi. İleri, üyesi olduğu Tüm Bel Sen avukatlarının işten çıkarılmasına ilişkin yarın yasal süreç başlatacağını aktardı.