AKP’li belediye, 'Şuurlu gençlik' için sponsor

Mustafa Mert Bildircin

Memur-Sen’in gençlik teşkilatı Genç-Memur Sen’in bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceği, “Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi” ni AKP’li Uşak Belediyesi destekliyor. Belediye, öğrencilere dağıtılacak kitapları bütçeden temin etti.
ABD ile Türkiye arasında 2018 yılında yaşanan siyasi krizin ardından Facebook, Google, Instagram ve Twitter’a ayrılan bütçeyi kaldırarak, 'ABD’ye sert tepki' gösteren Uşak Belediyesi, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen’in projesi için kesenin ağzını açtı. Uşak’taki tüm devlet liselerinde uygulanacak, 'Bir Bilenle Bilge Nesil' projesinin okuma listesinde yer alan Fuat Sezgin’in, Bilimli Tarih Sohbetleri ile İskender Pala’nın Mihmandar isimli kitapları belediye tarafından satın alındı.

MEB DENETLEYECEK

Sendika, 'Bir Bilenle Bilge Nesil' projesi için MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne bilgilendirme yazısı gönderdi. Sendikanın öğrencilere ilişkin projesine onay veren MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Anıl Yılmaz, projenin denetimlerinin okul yönetimlerinin yanı sıra, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerince de 'gönüllülük esasına göre' yapılmasını istedi.

SORUMLULUK SARI SENDİKALARDA

Proje kapsamında oluşturulan koordinasyon kurullarında yer alacak isimlerin ildeki Eğitim Bir-Sen şubelerince belirleneceği bildirildi. Projenin tüm sorumluluğu da Genç Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen şube başkanlarına verildi. Sendika temsilcilerinin, projeye ilişkin çalışmaları yürüten danışman öğretmenler ile periyodik aralıklarla değerlendirme toplantıları yapacağı açıklandı. Proje için hazırlanan yönergede, projede görev alacak her bir gönüllü öğretmenin 10 öğrenciden sorumlu olacağı belirtildi.

Uşak Belediyesi’nin ücretini karşıladığı kitapların temini izlenecek yöntem de yönergede kaydedildi. Öğrencilere okutulması için proje koordinasyon kurulunca belirlenen kitaplar için “Kitaplar, Eğitim Bir-Sen şube başkanlığı tarafından yerel imkanlar kullanılarak temin edilir” denildi.