İstanbul’daki AKP’li Bayrampaşa Belediyesi’nin AKP’li meclis üyeleri, “Belediye meclisi toplantıları canlı yayınlasın” teklifini tam yedinci kez reddetti.

AKP'li belediye, 'toplantılar canlı yayınlansın' teklifini yedinci kez reddetti

Haber Merkezi

Bayrampaşa Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta yapılan Mart ayı toplantısında, CHP ve İYİ Parti Meclis Grubu tarafından verilen teklifte, belediye meclis toplantılarının canlı yayınlanması talep edildi.

Teklifte, “Meclis çalışmalarımızın halka etkin bir şekilde duyurulması, vatandaşın yerelde etkin denetim ve katılımının sağlanabilmesi için meclis toplantıları belediyemizin internet sitesinde canlı yayınlansın” denildi.

Ancak canlı yayın teklifi, AKP’li meclis üyelerinin oyuyla tam altı aydır olduğu gibi bu ay da reddedildi.

Belediye Meclisi’ni CHP Grup Başkan Vekili Atilla Özen, BirGün’e yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

"Şeffaflığın sağlanması ve yerelde katılımcı demokrasinin güçlendirilmesi için önemli bir aktör olan belediye meclis toplantılarının belediyenin web sitesi üzerinden canlı yayınlanması ortak önerimiz hiçbir gerekçe sunulmadan yedin kez reddedildi. Hatta önerimizin detaylı incelenmesi, varsa teknik ve hukuki imkansızlıkların değerlendirmesi için gündemin Hukuk Komisyonu’na havalesi talebimiz bile reddedildi. İlk önergemiz gündeme dahi alınmamıştı. Sonraki önergemiz, ihalelerin de canlı yayınlanması talebimizin geri alınması şartıyla gündeme alınmıştı. Şimdi teklifimizin neden reddedildiğini dahi bilmiyoruz.”