AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan değişikliği ile villa yapımına uygun hale getirilen zeytinlik alanlarını satışa çıkardı. İki arsanın satışı için 22 milyon 150 lira tahmini bedel belirlendi.

AKP’li belediye, villa izni verilen zeytinlik alanını satışa çıkardı
Fotoğraf: ANKA

AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, zeytin ağaçlarıyla kaplı Edremit sahiline yakın bölgedeki iki parseli satışa çıkardı.

Okul alanı olarak planlanmış olan zeytinlik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı plan değişikliğiyle villa yapımına uygun hale getirilmişti.

AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit Narlı Mahallesi’nde bulunan, sahile 300 metre mesafedeki 2 parseli satmak için ihale açtı. 475 ada, 1 ve 3 No’lu parsellerin satışı kapsayan ihale 30 Kasım 2022 tarihinde yapılacak. Birisi bin 206 metrekare diğeri 3 bin 444 metrekare olan arsalar için toplam 22 milyon 150 TL tahmini bedel belirlendi. İmar durumuna göre parsellere 2 katlı villalar yapılabilecek. Büyük olan parsel

2009’da yapılan imar planlarında okul alanı olarak planlanmıştı. Ancak 2019’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine'ye ait parselleri rezerv yapı alanı olarak belirlemişti. Rezerv yapı alanı ilanından kısa bir süre sonra da söz konusu parseller, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti.

BELEDİYE MECLİSİNDEN KARAR ÇIKARTTI

Plan değişikliğinin ardından AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, söz konusu parsellerin satılması için Belediye Meclisi’nden karar çıkarttı. CHP ve İYİ Parti gruplarının ret oyu verdiği karar, AKP’li üyelerin oylarıyla, oy çokluğuyla alındı. Belediye bu kararın ardından 300 metre mesafedeki 2 parseli satmak için ihale açtı.

(Fotoğraf: ANKA) Balıkesir Belediyesi tarafından yayınlanan ihalenin şartları(Fotoğraf: ANKA) Balıkesir Belediyesi tarafından yayınlanan ihalenin şartları

475 ada, 1 ve 3 No’lu parsellerin satışı kapsayan ihale 30 Kasım 2022 tarihinde yapılacak. Birisi bin 206 metrekare diğeri 3 bin 444 metrekare olan arsalar için toplam 22 milyon 150 TL tahmini bedel belirlendi. İmar durumuna göre parsellere 2 katlı villalar yapılabilecek.