AKP'li Samsun Belediyesi'nin yol çalışması adı altında taş ocağı işlettiğini öne süren bölge halkı eylem yaptı. DEVA Partisi İlçe Başkanı Hasan Demir, taş ocağının ruhsatsız işlediğini söyledi.

AKP'li belediye 'yol yapacağım' diyerek taş ocağı yaptı
Fotoğraf: Sözcü

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Terme ilçesinde yol genişletme çalışması yapacağını belirtti. Yol yerine taş ocağı yapıldığını fark eden köylüler, eylem yaparak hukuki yollara başvuracaklarını söyledi.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, Terme’nin Yüksekyayla Mahallesi'nde Samsun Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında yol genişletme çalışması gerekçesiyle köy yolunu kapattı. AKP'li belediyenin yol çalışması yerine taş ocağı işlettiğini iddia eden yöre halkı, şantiye bölgesinde eylem yaptı.

'BU BİR YOL ÇALIŞMASI DEĞİL, RUHSATSIZ TAŞ OCAĞI İŞLETMESİDİR'

Mahalleliye destek veren DEVA Partisi Terme İlçe Başkanı Avukat Hasan Demir taş ocağının ruhsatsız olduğunu öne sürerek şöyle konuştu:

“Köylümüze, köyümüze yol yapılacağı vaadiyle yol genişletilmesi adı altında bir çalışması başlatıldı. Fakat zamanla gördük ki köye yol değil, hukuka aykırı şekilde taş ocağı yapmışlar. Ruhsatsız olarak faaliyet gösteren taş ocağından çıkarılan malzemeler de başka yerlerde kullanılmış. Bizler taş ocağına karşıyız, köyün katledilmesine de karşıyız. Bu bir yol çalışması değil, ruhsatsız taş ocağı işletmesidir. Bu çalışma durdurulmaz ise hukuki olarak mücadelemizi vermeye başlayacağız.”

Taş ocağının faaliyetinin sonlandırılmasını ve yollarının yapılmasını isteyen köylüler dava açacaklarını duyurdu.