Mamak Belediyesi çalışanı R.D.’nin, Belediye Meclisi Üyesi bir kadını taciz ettiği, Belediye Başkanı Köse’nin ise “Abartmaya gerek yok” diyerek olayın üzerini örttüğü iddia edildi. İddiayı gündeme getiren CHP Mamak Grup Başkanvekili Tokmak, AKP Genel Merkezi’nden bazı isimlerin, “Olayı örtbas edin” dediğini de öne sürerken Belediye Başkanı Köse, Tokmak’ı, “CHP’deki taciz skandallarını örtmekle” suçladı

AKP’li belediyede taciz iddiası: ‘Abartmaya gerek yok’

Mustafa M. Bildircin

Mamak Belediyesi çalışanı R.D.’nin, AKP kontenjanından belediye meclisinde bulunan bir kadını sözlü ve fiili olarak taciz ettiği iddia edildi. Çarpıcı iddiayı Mamak Belediye Meclisi toplantısında gündeme getiren CHP Mamak Grup Başkan Vekili Ferat Tokmak, Belediye Başkanı Murat Köse’nin de “Abartmaya gerek yok” diyerek olayı hafiflettiğini öne sürdü.

Mamak Belediyesi Belediye Meclisi’nin 1 Şubat 2021 tarihli toplantısında çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Meclis toplantısında gündem dışı konuşmak için söz isteyen Mamak Belediye Meclisi’nin CHP Grup Başkan Vekili Ferat Tokmak, belediyenin cenaze işleri biriminde görevli R.D.’nin bir kadını taciz ettiğini ve olayın üzerinin örtülmeye çalışıldığını anlattı. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, iddiayı reddederek Tokmak’ı, “CHP’deki taciz skandallarını örtmek” ile suçladı.

GİYİMİNİZE DİKKAT ETSEYDİNİZ

Tokmak, Meclis kürsüsünden iddiasını şu ifadelerle dile getirdi.

“Belediyemize ait Gönül Çarşısı’nda Mamak Belediyesi cenaze işlerinde görevli R.D., yine Mamak Belediye Başkanın Özel Kalem Müdür'ü M.D.’nin talimatıyla AKP'li Meclis Üyesi bir kadın arkadaşımıza sözlü ve fiili olarak tacizde bulunmuştur. Bu durum felaket ötesidir. Şu andan itibaren söyleyeceğim bütün sözler Belediye Başkanı Murat Köse’yedir. Sayın Başkan, açık yüreklilikle isim, yer, mekan belirterek size ve burada bulunan arkadaşlara olayı net bir şekilde açıkladım. Şahsınızın bu konulardan haberi olduğunu da bilmekteyim. Siz bu iğrenç olay karşısında tacize uğrayan Meclis Üyesi arkadaşımıza, ‘Abartmaya gerek yok, sizde biraz giyiminize kuşamınıza dikkat edin’ gibi insani hiçbir açıklaması olmayan söylemlerde bulunurken vicdani olarak ne hissettiniz?”

SORUMLULARI ADALETE TESLİM EDİN

Bir kadını taciz ettiğini öne sürdüğü personelin Murat Köse’ye yakın olduğunu ve bu nedenle yaşananların kapatılmaya çalıştığını da savunan Tokmak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu taciz olayının partinizin genel merkezine yansıdığı ve genel merkez yöneticilerinizin, ‘Bu olayı örtbas edin’ gibi bir yaklaşımı sizi hiç mi rahatsız etmedi? Sizler tüm kadınları ikinci sınıf vatandaş olarak görüyorsunuz. Sizin için kadın demek evinde, oturup sadece erkek egemenliğinize hizmet etmek zorunda olan köleler demek. Sayın Başkan, üzerinize düşeni derhal yapın, ivedilikle sorumluları adalete teslim edin.”

***

KÖSE REDDETTİ

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, iddiaları yalanladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Köse, Tokmak’ın, “CHP’deki taciz skandallarını örttüğünü” iler sürerek, yargıya başvuracaklarını belirtti.