AKP’nin kurucuları arasında yer alan Göksu’nun başkanlığını yaptığı Yeni Dünya Vakfı’nın şube binası için gereken inşaat malzemesi, Keçiören Belediyesi bütçesinden karşılandı. Vakfa ait binanın dış cephe yalıtımı ve boya işleri, kamu kaynaklarından karşılanan malzemelerle gerçekleştirildi

AKP’li belediyeden yandaşa malzeme desteği

Mustafa Mert Bildircin

Keçiören Belediyesi’nin, Yeni Dünya Vakfı’na kamu kaynaklarından mevzuata aykırı yardımda bulunduğu tespit edildi. AKP’nin kurucuları arasında yer alan Mehmet Göksu’nun başkanlığını yaptığı vakfa ait binanın çatı aktarılması, dış cephe yalıtımı, boyanması gibi işler için gereken malzemeler, belediye bütçesinden karşılandı.

Sayıştay’ın 2018 yılı denetimleri kapsamında Keçiören Belediyesi’nin işlemlerinde yapılan incelemeler, kamu kaynaklarının iktidara yakın vakıflar için harcandığını bir kez daha gözler önüne serdi. AKP’li Keçiören Belediyesi’nin, kurucusu da dahil olmak üzere çok sayıda AKP’li ismin yöneticisi olduğu Yeni Dünya Vakfı için kesenin ağzını açtığı ortaya çıktı.

200 BİN TL’LİK İNŞAAT MALZEMESİ

Sayıştay’ın Keçiören Belediyesi’ne ilişkin denetim raporunda, “Mevzuata aykırı yardımda bulunuldu” denilen vakfın, iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Dünya Vakfı olduğu belirlendi. Mustafa Ak’ın Belediye Başkanlığı döneminde vakfın Ankara Keçiören’deki şube binasında kullanılmak üzere 200 bin TL’lik inşaat malzemesi alındı.

Kamu kaynaklarından 200 bin TL harcanarak alınan malzemeler, vakıf binasının dış cephe yalıtımı, boyanması gibi işler için kullanıldı. Vakfa ait binanın alçı ve sıva işleri de belediye kasasından çıkan paralarla alınan malzemeler ile yapıldı.

BAŞKAN’A TEŞEKKÜR

Vakfın 11 Nisan 2018’de Antalya’da gerçekleştirdiği toplantıda konuşan YDV Ankara Şube Başkanı Ali Toköz, Keçiören Belediyesi eski başkanı Mustafa Ak’a, “Yardımları için” teşekkür etti. Toköz, Ankara şube binasının Keçiören Belediye Başkanı’nın desteği ile faaliyete geçirildiğini ifade etti.

MECLİS’TEN KARAR ÇIKARILDI

Belediyenin, vakfın başvurusu üzerine inşaat malzemesi alma kararı aldığı bildirildi. Yapılan incelemede, vakıf ve belediye arasında hiçbir hizmet protokolü olmadığı, yardımın yalnızca 1 Ağustos 2018 tarihli Belediye Meclis Kararı ile yapıldığı belirlendi.