Üsküdar'dan sonra AKP'li Ümraniye Belediyesi de Halk Ekmek büfesinin kurulmasına engel çıkardı, halk tepki gösterdi. Ümraniye Belediyesi tarafından engellenmek istenen Halk Ekmek Büfesi mücadele sonunda yerine yerleştirildi.

AKP'li belediyeler 'Halk Ekmek büfeleriyle mücadelede': Üsküdar'dan sonra Ümraniye'de de engel girişimi!

AKP'li ilçe belediyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Halk Ekmek büfeleri açmasına engel çıkarmayı sürdürüyor. Üsküdar Belediyesi'ne bağlı zabıtalar kurtulan büfeyi kaldırmaya çalışırken Ümraniye Belediyesi zabıtaları da İBB'nin yetkisindeki alana büfe kurulmasına engel çıkardı.

AKP'nin ekonomi politikalarıyla her geçen gün yoksullaşan halkın ucuz ekmeğe erişim talebi ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi 142 yeni Halk Ekmek büfesi açma kararı almıştı. Onaylanma süreci Belediye Meclisi'nde AKP’li üyelerin engelleme girişimlerine sahne olan büfelere, geçtiğimiz iki ayda dördüncü kez AKP’li belediyeler engel çıkardı.

Dün ve önceki gün Üsküdar’da Halk Ekmek büfelerine karşı kaldırma girişiminin ardından bugün de Ümraniye’de yine AKP’li belediye, Halk Ekmek büfesini kurdurmamak istedi, yurttaş isyan etti.

“BIRAKIN İNSANLAR EKMEĞİNİ YESİN”

Ümraniye'de olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Nama, tek dertlerinin halkın ekmeğe ulaşmaları gerektiğini söylerken, büfenin açılabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Büfe esnafının da mağduriyetini dile getirdiği olay sırasında yurttaşlar da Belediye’nin tavrına isyan etti. Ekmek fiyatlarının pahalılığına isyan eden bir yurttaş: “Siz de Halk Ekmek fiyatına satın sizden alsınlar o zaman, bırakın insanlar ekmeğini yesin” dedi. Bir başka yurttaş da belediyenin tavrına yönelik olarak: “Biz oyu ona ekmek vermesin diye mi verdik? Sizi getirdiğimiz gibi göndermesini de biliriz, vazgeçin” dedi.

Üsküdar'daki Halk Ekmek büfesinin kaldırılması girişimine de yurttaşlar tepki gösterdi.

İki ay önce de Sancaktepe’de yine AKP’li Belediye Halk Ekmek büfesini zabıta zoruyla engellemişti.

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından İBB personelinin kendilerine verilen talimatı uyguladığı ve Halk Ekmek büfesini, vatandaşların kullanımına sunmak adına Ümraniye'de belirlenen noktaya yerleştirildiği kaydedildi.