AKP’li Düzce Belediyesi Başkanı Faruk Özlü’nün danışmanı ve belediye koordinatörü Yaşar Özdemir evinin karşısında bulunan Akşemsettin Camii’sinin kablolarını kesti. Ezan sesinden rahatsız olduğu için kabloları kestiği öne sürülen Özdemir hakkında cami derneği, “Kamu malına zarar verme” ve “Kablo hırsızlığı” suçundan suç duyurusunda bulundu.

AKP’li belediyenin koordinatörüne kablo hırsızlığı suçlaması

5 Nisan 2022’de caminin kablolarını kesen AKP’li belediyenin koordinatörü Yaşar Özdemir’e dava açıldı. Halktv.com.tr’den Seyhan Avaşar’ın haberine konu olan iddiaya göre, Düzce’de bulunan Akşemsettin Camisi’nin kabloları birçok kez kesildi. Caminin kamera kayıtları izlenince gece yarısından sonra bere takan bir kişinin kendisini gizleyerek kabloları kestiği görüldü. Kabloları kesen kişinin belediye başkanının danışmanı ve belediyede koordinatör olarak görev yapan Yaşar Özdemir olduğu ortaya çıktı.

Düzce Akşemsettin Camii Yaptırma, Yaşatma ve Hizmet Derneği tarafından Yaşar Özdemir hakkında Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusu dilekçesinde yaşanan süreç anlatıldı.

ÖZDEMİR’İN SAVUNMASI

Şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan Özdemir evinin caminin karşısında olduğunu belirterek, “Cami yapıldığı günden beri halılarına varıncaya kadar her şeyini, ışıklandırmasını, kaldırımların yapılmasını, bayrak direğini elimden geldiğince kendim yaptım. Olay günü caminin kadın tuvaletinden erkeklerin çıktığını gördüm. Bunun üzerine tuvaleti kapatmaya gittim. Kapıyı kapattıktan sonra benim taktırdığım led ışıkları duvara doğru çevirdim. Sonra duvarda bulunan kabloların aşağı doğru sarktığını gördüm. Elimde bulunan penseyle bu kanalı pimaş borusunun yanına sıkıştırarak sonrasında evime gittim” dedi.

“Ben kesinlikle caminin kablolarına zarar vermedim” diyen Özdemir, “Cami yönetimi benden belediye ile alakalı olarak peyzaj malzemeleri, çardak, kaldırım taşı gibi isteklerde bulunmaktadırlar. Ben yardımcı olamayacağımı söylüyorum. Ancak istekleri olmadığı için iftirada bulunuyorlar” diye konuştu.